Gündem ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım

Paylaş
ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım

ABD Hazine Bakanlığı, 2 Rus Lojistik firmasına Kuzey Kore’ye petrol nakliye ettikleri gerekçesi ile yaptırım uygulanacağını açıklandı

ABD Hazine Bakanlığı, bugün yaptığı bir açıklımada ABD’nin Kuzey Kore’ye uyguladığı ambargoyu delerek Kuzey Kore’ye rafine petrol nakliye eden 2 Rus şirketine yaptırım uygulayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

2 Rus şirketinin 6 gemi ile Kuzey Kore’ye ait gemilere petrol aktardığını belirten bakanlık, açıklamasında firma ve gemilerin isimlerine de yer verdi.

Açıklamada ABD ambargosunu delen şirketler Primorye Maritime Logistics Co Ltd (Primorye) ve Gudzon Shipping Co LLC (Gudzon) olduğu, şirketlerin Kuzey Koreli gemilere petrol aktarılırken kullanılan gemilerin isimleri ise Bella, Bogatyr, Neptun, Partizan, Patriot ve Sevastopol olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Rusya ya da herhangi bir ülkenin Kuzey Kore bayraklı bir gemiye her türlü malın satışını ya da transferini yapması, ya da Kuzey Kore tarafından bir malı satın alması ve kendi ülkesine transfer etmesi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin resmi kararıyla yasaktır” ibareleri yer aldı.

Haberin Devamı