Dünya AB'den Erdoğan'a kutlama

AB'den Erdoğan'a kutlama

Paylaş
AB'den Erdoğan'a kutlama

AB Konseyi Başkanı Van Rompuy ve AB Komisyonu Başkanı Barroso, cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan'ı kutladı

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, 10 Ağustos seçiminde cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ı kutlayarak işbirliğini artırma dileklerini ifade etti.

Van Rompuy ve Barroso tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, Türkiye , "müzakere sürecinde olan bir aday ülke, bir komşu, önemli bir ticaret ortağı, dış politika müttefiki olarak AB açısından kilit öneme sahip bir ortak" olarak nitelendirildi ve "Tüm bu alanlarda işbirliğimizi artırmak için sabırsızlanıyoruz" denildi.

'ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEĞİN SÜRMESİNİ BEKLİYORUZ'

Erdoğan'ın balkon konuşmasına atıf yapılan açıklamada, "Yeni pozisyonunuzun gerektirdiği uzlaştırıcı rolü sürdüreceğinize ve Türk toplumunun tüm topluluklarını, inançlarını, hassasiyetlerini, düşüncelerini ve yaşam tarzlarını kapsamaya çalışacağınıza güveniyoruz" ifadesi kullanıldı.

Van Rompuy ve Barroso, Erdoğan'ın "şimdiye kadar değerli çabalar gösterdiği" Kürt sorununa çözüm bulunması amacını taşıyan mevcut sürece ve Kıbrıs'ta çözüme ulaşılmasına yönelik desteğini sürdürmesini beklediklerini belirtti.

AA

Haberin Devamı