Dünya AB'den sert uyarı: Müzakereler kesilebilir

AB'den sert uyarı: Müzakereler kesilebilir

Paylaş
AB'den sert uyarı: Müzakereler kesilebilir

Türkiye'de tartışma yaratan 'basılmamış kitap'a yönelik operasyon konusunda AB'nin kalbi Brüksel'den uyarı geldi

Avrupa Komisyonu’ndan üst düzey bir bürokrat, "Basılmamış kitap ile ilgili Türkiye’de yapılan operasyonlar siyasi kriterlerin ihlali anlamına geliyor" derken, gelişmelerin böyle devam etmesi durumunda müzakerelerin kesilebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği'nin nabzını Brüksel'den tutan AB Haber internet sitesine göre, Avrupa Komisyonu’ndan üst düzey bir bürokrat yaptığı açıklamada, basılmamış kitap ile ilgili Türkiye’de yapılan operasyonların siyasi kriterlerin ihlali anlamına geldiğine dikkat çekerek, "Gelişmelerin böyle devam etmesi durumunda müzakere sürecinin kesilmesi önerisinin kimseyi şaşırtmaması gerek" ifadesini kullandı.

Son gazeteci ve yazarların tutuklanmasıyla Ergenekon dava sürecinin farklı bir boyuta ulaştığına dikkat çeken bürokrat, "Gazeteci ve yazarların Ergenekon süreciyle ilgili karşı karşıya bulundukları durum kabul edilemez. Kimse Türkiye’nin stratejik önemine bakmaz. Müzakere sürecinin kesilmesi gündeme gelir. Türkiye AB üyesi olmak istiyorsa kurallar bellidir" dedi.

Haberin Devamı