Gündem Abdi İpekçi unutulmadı

Abdi İpekçi unutulmadı

Paylaş
Abdi İpekçi unutulmadı

1979 yılında hain bir suikasta kurban giden Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi ölümünün 31. yıldönümünde Zincirlikuyu'daki mezarı başında anıldı

Milliyet Gazetesi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Galatasaray Eğitim Vakfı, Karacan Ailesinin çelenek gönderdiği törene Abdi İpekçi'nin eşi Sibel İpekçi, kızı Nükhet İpekçi İzet, İpekçi ailesinin avukatı Turgut Kazan, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu, Kanal D Haber ve Haber Programları Grup Başkanı Mehmet Ali Birand, Milliyet Gazetsi köşeyazarları Melih Aşık, Ferai Tınç, Sedat Ergin, Derya Sazak, Kadri Gürsel, Gazeteci Mete Akyol, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve İpekçi'nin sevenleri katıldı.

SİBEL İPEKÇİ'NİN GÖZYAŞLARI

Eşinin 31. ölüm yıldönümü için Zincirlikuyu Mezarlığına gelen eşi Sibel İpekçi, tören başlamadan önce gözyaşlarına boğuldu. Kızından destek alan İpekçi, Mete Akyol'un, "Sibel Hanım her zaman en güçlü sizdiniz" cümlesine evet dercesine başını salladı.

DERYA SAZAK'TAN AĞCA SORUSUNA TEPKİ

İpekçi'nin anma törenine katılan Milliyet Gazetesi köşeyazarı Derya Sazak ise, "Bu suikast dosyalarının son gelişmeler ışığında yeniden açılması gerekiyor" dedi.

Sazak, bir gazetecinin "Ağca kamuoyuna açık mektup yayınladı ve masum olduğunu söyledi?" sorusuna, "Bu bir rezalet. Siz bunları soru olarak bile yöneltmeyin. Ne masumiyeti? Katil. Vurmuş Abdi İpekçi'yi onunla ilgili cezaevinde olduğu sırada kaçırılmış. Bir katilin hangi masumiyetinden söz ediyoruz. Sizin de Abdi Bey'in meslektaşları olarak bu soruyu yöneltmemeniz gerekir" dedi.

Sazak aynı gazeteciye daha sonra "Katile nasıl masum dersin sen? Ağca'nın masumiyet lafını bana soramazsın. Tamam mı? Ağca'nın sözlerini bana aktararak, masummuş gibi soru soramazsınız. Benim itirazım ve tepkim bunaydı" dedi.

"BAŞBAKAN'IN EKİBİNDEN 8 KİŞİ 20 YILDIR ÜLKE YÖNETİMİNDE"

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ise, olayların hala çözülemediğini söyleyerek, "Mehmet Ali Ağca'nın kardeşinin söylediği şeyler vardı. Onların araştırılması lazım. Başbakanın etrafına bakın demişlerdi. Ne demek istemişti?

Başbakanın etrafında kimler var? Bunların hepsinin araştırılması gerekiyor. Karanlık olayları yani faili meçhul cinayetleri aydınlatacağım diyen Başbakan'a da seslenmek gerekiyor. Faili meçhul cinayetlere kurban gitmiş olanların tamamı solculardır.

Aynı kesim şimdi darbecilikle suçlanıyor. Sayın Başbakanın kadrosundaki bakanlardan 8 tanesi 20 yıla yakın süredir bu ülkeyi yönetiyor. 20 yıldır bu ülkede faili meçhul cinayetler oluyor. Sonra döneceksiniz İsmet Paşa'yı sorumlu tutacaksınız" dedi.

"BİZİM MAHKÛMİYETİMİZ SONA ERMEDİ"

Abdi İpekçi'nin kızı Nükhet İpekçi İzet , "Bizim mahkumiyetimiz sona ermedi. Özgürleşemedik. Buradayız. Buradayım. Ben buraya suskunluk bozmak, feryat etmek, çığlık atmak için gelmedim. Eğer öyle olsa bir Hollywood filmine bir Medyapım gösterisine benzerdi" dedi.

Daha sonra Abdi İpekçi ile çalışan gazeteciler İpekçi'nin mezarı başında fotoğraf çektirdi.

Pınar ÇITAK KOYGUN-İdris TİFTİKÇİ/İSTANBUL (DHA)

2