Gündem Abdi İpekçi'nin 31 yıllık kanlı gömleği

Abdi İpekçi'nin 31 yıllık kanlı gömleği

Paylaş
Abdi İpekçi'nin 31 yıllık kanlı gömleği

Abdi İpekçi'nin 31 yıllık kanlı gömleği

Gazeteci Abdi İpekçi’nin katledilişinin 31. yılında NTV'de "Canlı Gaste"ye konuk olan kızı Nükhet İpekçi, babasının kanlı ve delik deşik gömleğini gösterdi.

Haberin Devamı

Babasının katili Mehmet Ali Ağca’nın hapisten çıktğı gün yapılan davullu zurnalı karşılamanın kendisini şaşırtmadığını söyledi. İpekçi, “Birilerinin katili birilerinin kahramanı oluyor” dedi.

‘BABAM AFFETMEZDİ’

Ağca’nın avukatı Hacı Ali Özhan, programda Mehmet Ali Ağca’ya Abdi İpekçi’nin mezarını ziyaret etmesini teklif ettiğini söyledi. Özhan ayrıca Ağca’dan Nükhet İpekçi’yle de görüşmesini istediğini belirtti. İpekçi, Avukat Özhan’ın bu sözlerine “Babam o cinayet sonrası hiçbir şeyi affetmezdi” diyerek karşılık verdi.

KANLI VE DELİK DEŞİK GÖMLEK

"Şov mu istiyorsunuz?" diyen Nükhet İpekçi, yanında getirdiği babasına ait kanlı ve delik deşik olan gömleği de program sırasında gösterdi. İpekçi, “Örtülü hiçbir şey kalmasın” dedi.

Haberin Devamı

‘BİZİ BU ZİNCİRE KİM EKLEDİ?’

Nükhet İpekçi’nin “Konuşam acı olur” diyen dönemin İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş’e bazı soruları vardı. İpekçi, “Bu cinayet zincirine bizi kim dizdi” diye konuştu. İpekçi, “Bu zamana kadar ölmemiş olduğum için memnunum” dedi.

Ntvmsnbc