Ekonomi Abdülkadir Konak: Esnafın zarar görmemesi için mevzuat değişmeli

Abdülkadir Konak: Esnafın zarar görmemesi için mevzuat değişmeli

Paylaş
Abdülkadir Konak: Esnafın zarar görmemesi için mevzuat değişmeli

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Afyonesob) Başkanı Abdülkadir Konak’ı, kendilerine bağlı esnafın genel durumunu konuşmak için ziyaret ettik.

19 BİN AKTİF ÜYE VAR

Abdülkadir Başkan, 1983 yılında sicil memuru olarak girdiği teşkilatın, 2010 yılında en üst makamına oturmayı başarmış. Afyonesob’a bağlı merkezde 11, ilçelerde ise 26 tane olmak üzere, 37 oda bulunuyor, 19 bin aktif üyesi var. ESNAF FAZLALIĞI VAR

Abdülkadir Konak; “220 bin nüfuslu Afyonkarahisar’ın sorunları, Türkiye’nin diğer yerleriyle aynı. İyi de değiliz, kötü de... Ancak şunu da söylemek gerek; son 2 yıl içinde hükümetin esnafa verdiği destek saymakla bitmez. En büyük sıkıntımız; esnaf ve sanatkar sayısının fazlalığı. İşi bilmeyenler de sektöre girince, hem kendisini, hem de aynı işi yapan yılların esnafını batırıyor” dedi.

MALİYE'DEN ÖNCE BİZE GELSİNLER

Abdülkadir Başkan; “Örneğin bir mahallede 4 bakkal varsa ve o bölgeye yetiyorsa, bir diğerine izin verilmemeli, bakkalın az olduğu başka bir bölge gösterilmeli. Ancak mevzuat buna uygun değil. Çünkü işyeri açacak olanları önce maliyeye kayda gönderiyorlar, her şey bittikten sonra da esnaf odasına geliyorlar. Oysa önce bize gelseler, kişiyi uyarır, olası bir zarardan koruruz. Yani mavzuat değişmeli” diyor.

Haberin Devamı