Gündem Abdullah Cömert'in annesi hastaneye kaldırıldı

Abdullah Cömert'in annesi hastaneye kaldırıldı

Paylaş
Abdullah Cömert'in annesi hastaneye kaldırıldı

Balıkesir'de görülen Abdullah Cömert davasına katılan anne Hatice Cömert, mahkeme çıkışı yüksek tansiyonu dolayısıyla fenalaşarak hastaneye kaldırıldı

Balıkesir Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Abdullah Cömert’in ölümüne ilişkin davada mahkeme ara verdi. Mahkemede protesto yaşandı. Cömert ailesinin yakınları mahkemenin Hatay’dan Balıkesir’e alınmasını protesto ederek mahkeme heyetine 1 dakika süre ile arkasını döndü.

Sanık polis memuru A.K. SEGBİS sistemi ile mahkemeye canlı olarak bağlandı. Cömert Ailesi’nin avukatı Hatice Can, sanık A.K.’ya sorular yöneltti. Sanık A.K. kendisinin gaz fişeği attığını ancak olayla bir ilgisinin olmadığını söyleyerek suçlamaları reddetti. Avukat Can, daha sonra bir imza kağıdını mahkeme heyetine sunarak gaz fişeğini atan tüfeğin zimmetinin A.K.’da olup olmadığını sordu. Kameraya tutulan evrak karşı taraftan net olarak görülmedi. Avukat Can, bunun üzerine SEGBİS sistemi ile yargılama yapılamayacağını söyleyerek sanığın Balıkesir’e getirilmesini istedi.

TANSİYONU YÜKSELDİ

Mahkeme heyeti davaya ara verdi. Verilen ara ile birlikte Cömert ailesi adliye binasından çıkarken anne Hatice Cömert fenalaştı. Adliye bahçesinde hazır bekleyen ambulansa bindirilen Anne Cömert’in yüksek tansiyon hastası olduğu öne sürüldü.

Adliye bahçesinde açıklama yapan Abdullah Cömert’in kardeşi Zafer Cömert "Sanık dava dosyasında bulunan evrakları inceleyemiyor, cd kayıtlarını izleyemiyor. Bu nedenle sanığın Balıkesir’e getirilmesini talep ettik. 19 saat bin 300 kilometre yol geldik, aracımız 2 kez arızalandı. Adaleti bin 300 kilometre uzağa yolladılar. Bu nedenle mahkemeyi 1 dakikalığına protesto ettik" dedi.

Baba Edip Cömert ise mahkemenin Balıkesir’e alınmasına tepki gösterdi ve mahkeme heyetlerinin aynı olduğunu belirterek robotlaşmış konuşmalar yapıldığını öne sürdü.

İHA