Gündem Abdullah Gül'den önemli açıklamalar

Abdullah Gül'den önemli açıklamalar

Paylaş
Abdullah Gül'den önemli açıklamalar

Abdullah Gül, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Kayseri'deki 'Abdullah Gül Müzesi'nde konuşan Gül yeni parti kurmak için Ürdün'de Tony Blair'le görüştüğü iddialarına yanıt verdi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kayseri'de 'Abdullah Gül Müzesi'nde Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Dünya ve Türkiye meselelerini değerlendiren Gül yeni parti iddiasına da yanıt verdi.

"PARTİ KURMAYI İYİ BİLİRİM"


Gül, yeni parti kuracağı iddialarını bir kez daha yalanlayarak, "Tabii ki bütün tecrübelerimi bir kenara koyacak değilim. Önce beni tanıyanlar şunu bilmesi gerekir ki, ben yerli bir insanım. Kendi değerlerimize inanan bir insanım. Bununla birlikte, Batı'yı, demokrasiyi ve hukuku çok iyi bilirim. Ben eğer siyaset yapacak olsam Batı'dan Avrupa'dan değil, kendi halkımdan destek alırım. 40 kere soruldu ve cevap verdim defalarca siyaseti bıraktım diye. Parti nasıl kurulur çok iyi bilirim. Böyle bir niyetim yok" dedi. Gül, "Son dönemde Türkiye maalesef dış politikada içe kapanmış durumda" diye konuştu.

"İNSAN BAZEN GERÇEKTEN HAYRET EDİYOR"


Müzede sergilenen fotoğraflardan biri. Gül, gençlik yıllarında Necip Fazıl Kısakürek ile birlikte.Gül, sosyal medyada fenomen olan "İnsan bazen gerçekten hayret ediyor" tweetine ilişkin olarak, "İnsan ama gerçekten bazen hayret ediyor" yorumunda bulundu.

"TAVRIMIN CESARETSİZLİKLE İLGİSİ YOK"


Gül, bazı çevrelerin çok sert çıkışlar yapmamasını "cesaretsizlik" olarak nitelemesinin doğru olmadığını belirterek, "Tavrımın cesaretle bir ilgisi yok, herkesin bir stili ve çizgisi var" ifadesini kullandı.

"KAYGILARIMI CUMHURBAŞKANI'NA İLETİYORUM"


Gül, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak, Bu Türkiye'ye vurulmuş büyük bir darbedir. Ancak tabii suçlu ve suçsuz ayrımı çok önemli. Bunlara dikkat edilmesi gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımıza da zaman zaman bu konudaki kaygılarımı iletiyorum" dedi.


ABDULLAH GÜL'DEN İDAM ÇIKIŞI


Son dönemde sıkça gündeme getirilen idam tartışmasıyla ilgili Abdullah Gül şunları söyledi: Bu çok tartışmalı bir mevzu. Türkiye bu konuları aştı. Tekrar idamı geri getirmenin Türkiye'ye bir yük olacağı kanaatindeyim. Pek olacağını da zannetmiyorum açıkçası.


SÖZYLEŞİ KAYSERİ'DEKİ MÜZEDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR


Söyleşi, yarın (4 Aralık 2016) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı Kayseri'deki Abdullah Gül Müzesi ve Kütüphanesi'nde gerçekleşiyor. Müzenin mimari Emre Arolat, küratörü ise Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Hasan Bülent Kahraman. Açılışa eski Almanya Başbakanı Schröder ve eski Yunanistan Başbakanı Papandreu'nun da aralarında bulunduğu dünyanın önde gelen siyasetçileri katılacak. Gül, müzeyi tanımlarken, "Burayı bir demokrasi müzesi olarak görüyoruz" dedi.

PARTİ KURACAK İDDİALARINA ÇOK SERT ÇIKMIŞTI


Gül'ün adı son dönemde yeni bir parti kuracağı iddiaları ile gündeme gelmişti. Akit TV, Gül’ün, Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Mehmet Şimşek, Mehmet Ali Şahin ve Beşir Atalay’ı da yanına alacağını öne sürmüş, parti çalışmaları için Ürdün’de eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'le görüştüğünü iddia etmişti. Ancak Gül, bu iddiayı sert bir dille yalanlayarak, "Asılsız, yalan ve fitne odaklı bu haberin amacının ne olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" demişti.