Gündem 'Abdullah Gül Üniversitesi'ne onay

'Abdullah Gül Üniversitesi'ne onay

Paylaş
'Abdullah Gül Üniversitesi'ne onay

'Abdullah Gül Üniversitesi'ne onay

Kayseri'ye 2'nci devlet üniversitesi kurulması kararı YÖK Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Haberin Devamı

Karar, Milli Eğitim Bakanlığınca TBMM'ye getirilecek. Buradan da geçtiği takdirde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'an adını taşıması beklenen üniversitenin idari binalarının temeli yıl sonunda hayırseverlerin katkısıyla atılacak.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, arsası Mimarsinan yolunda hazırlanan, altyapısı tamamlanan, kentteki belediyelerin yanı sıra kamu kurum kuruluşları, odalar ve sivil toplum örgütlerinin de katkısıyla devlete hiç sıkıntı yaratmadan kurulacak Kayseri'deki 2'nci devlet üniversitesine her türlü desteği vereceklerini söyledi. Başkan Özhaseki, YÖK Genel Kurulu'ndan Kayseri Üniversitesi olarak çıkan 2'nci devlet üniversitesinin adı büyük olasılıkla, Sayın Cumhurbaşkanımız da kabul buyurursa, ‘Abdullah Gül Üniversitesi' olacak. Erciyes Üniversitesi'nin de ögretim üyesi sağlamasıyla birlikte fiziki yapısı ve binaları hemşehrilerimiz tarafından yaptırılacak 2'nci devlet üniversitesiyle birlikte kentteki üniversite sayısı 4'e yükselecek.”

Haberin Devamı

Kayseri'de halen devlet üniversitesi statüsünde Erciyes Üniversitesi, vakıf üniversitesi statüsünde ise Nuh Naci Yazgan ile Melikşah Üniversitesi bulunuyor.

Oktay ENSARİ/ KAYSERİ (DHA)