Dünya ABD'yi 'hindi' soğukları vurdu

ABD'yi 'hindi' soğukları vurdu

Paylaş
ABD'yi 'hindi' soğukları vurdu

ABD'nin güneybatı eyaletlerinde etkili olan ve Şükran Günü döneminde meydana geldiği için "hindi soğukları" olarak adlandırılan soğuk hava dalgasına bağlı meydana gelen 100'ü aşkın trafik kazasında en az 12 kişi hayatını kaybetti

ABD’nin güneybatı eyaletlerinde etkili olan ve Şükran Günü döneminde meydana geldiği için "hindi soğukları" olarak adlandırılan soğuk hava dalgasına bağlı meydana gelen 100’ü aşkın trafik kazasında en az 12 kişi hayatını kaybetti.

Ülkenin özellikle Oklahoma, Colaroda, Arizona, Teksas ile New Mexico eyaletlerinde etkili olan fırtına milyonlarca Amerikalının Şükran Günü seyehat planlarını altüst etti. Fırtına Arizona’da sel, Colaroda’da kar ve New Mexico’da şiddetli rüzgarlar getirdi.

Yetkililer vatandaşlara mümkünse seyahatlerini ertelemeleri tavsiyesinde bulundu. Otoyollarda aşırı buzlanmaya yol açan "devasa" fırtına sistemi ülkenin doğusuna yöneldi. Fırtına sebebiyle yüzlerce uçak seferi iptal edilirken, yüzlercesinin de rotası değiştirildi. Bölgede güçlükle gerçekleştirilebilen uçuşlardaki ortalama gecikme süresi ise 5 saate ulaştı.

Öte yandan, New York’ta da rüzgarın saatteki hızının 37 kilometreye ulaşması durumunda ülkenin en büyük etkinliklerinden Şükran Günü yürüyüşünde sembolik devasa balonların kullanılamayacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı