Gündem Abisinden olan bebeğini poşete koyup çöpe atı

Abisinden olan bebeğini poşete koyup çöpe atı

Paylaş
Abisinden olan bebeğini poşete koyup çöpe atı

Sivas'ta 16 yaşında bir kız, abisinden hamile kalınca hastane tuvaletinde doğum yaptı, bebeği poşete atıp çöpe attı

Sivas merkeze bağlı Ozmuş Köyü'nde oturan ilköğretim okulu mezunu F.D., dün gece, mide ağrısı şikayetiyle babası Ö.D. tarafından Numune Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Burada muayene edilen ve tahlil için kan alınan genç kızın ayrıca röntgen filmi çekildi.

Doktorlar, genç kızın hamile olduğunu ve doğum sancısının başladığını fiziki muayenede anlamadı. Film çekildikten sonra ihtiyaç gidermek için hastanenin tuvaletine giden F.D., sancıları artınca burada bir kız bebek doğurdu.

DOĞURDUĞU SONRADAN ANLAŞILDI

Bebeği çöpe attıktan sonra yeniden doktorun yanına dönen kızın çekilen film sonuçlarında hamile olduğu belirlendi. Tuvaletteki doğumdan habersiz olan hastane doktorları, kadın- doğum servisi bulunmadığı için genç kızı Sivas Devlet Hastanesi'ne sevk etti.

Sevkle hastaneye gelen genç kıza yapılan muayenede karnında bebek olmadığı ortaya çıktı. Yapılan fiziki muayenede genç kızın kısa süre önce doğum yaptığı belirlendi. Bunun üzerine polis ekiplerine haber verilerek bebeğin bulunması için çalışma başlatıldı.

Numune Hastanesi'nde yapılan araştırmalar soncunda, tuvaletteki çöp kutusunun içinde bir poşetteki bebek ölü olarak bulundu. Bebek cesedi, polis ekipleri tarafından alınarak otopsi için Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna gönderildi.

AĞABEY, İSTANBUL'A GİTMİŞ

Olay sonrasında polisler, F.D.'nin babası 55 yaşındaki Ö.D.'yi gözaltına aldı. Baba Ö.D., olayla ilgili herhangi bir bilgisi bulunmadığını dile getirdi.

Hastaneye yatırılarak tedavi altına alınan F.D. ise verdiği ilk ifadesinde, ağabeyi A.D.'nin kendisiyle 7.5 ay önce köydeki evlerinde ilişkiye girdiğini, ancak korktuğu için bunu kimseye söylemediğini, hamile olduğunu da bilmediğini anlattı.

Yapılan araştırmada 15 gün önce köyden çalışmak amacı ile İstanbul'a gittiği öğrenilen ağabey A.D.'nin de aranmasına başlandığı bildirildi. Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Halife YALÇINKAYA- Hilal YÜKSEL/SİVAS (DHA)