Türkiye (Son Dakika) 'Ablamı niye öldürdüğümü bilmiyorum'

'Ablamı niye öldürdüğümü bilmiyorum'

Paylaş
'Ablamı niye öldürdüğümü bilmiyorum'

Diyarbakır'da geçen Şubat ayında 32 yaşındaki ablası Sabriye Sapancı'yı 12 bıçak darbesiyle öldüren 26 yaşındaki Salih Dursun, sarhoş olduğunu ve olayı hatırlamadığını söyledi. Savcı, Dursun'un ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre olay, geçen Şubat ayında Çınar’ın Başalan Köyü’nde meydana geldi.

Askerdeyken trafik kazası sonucu beyin kanaması geçiren Salih Dursun, tedaviden sonra İzmir Asker Hastanesi’nden çürük raporu alarak memleketine döndü. 22 Şubat günü alkol aldığı belirtilen Salih Dursun, akşam saatlerinde bir arkadaşından aracıyla kendisini Başalan Köyü’ne götürmesini istedi.

Köydeki evlerinin önüne gelen Dursun, kapıyı açan evli ablası Sabriye Sapancı’yı 12 yerinden bıçakladı. Yaklaşık 5 dakika sonra elinde kan izleri ve bıçakla arabaya dönen Salih Dursun, arkadaşına aracı sürmesini söyledi.

Salih Dursun’u ilçe merkezinde bırakan arkadaşı, daha sonra polisi arayarak başından geçenleri anlattı.

'KARDEŞİMİ NİYE ÖLDÜRDÜĞÜMÜ BİLMİYORUM'

Olayın ardından Sabriye Sapancı ambulansla kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybederken şüpheli Salih Dursun ise bir gün sonra polise teslim oldu.

Çınar Cumhuriyet Savcısı’na ifade veren Dursun, sarhoş olduğunu belirterek "Annemin elini öpmek için eve gittim. Kapıdan girince annemi gördüm. Ondan sonrasını alkolün etkisiyle hatırlamıyorum. Cebimden çıkardığım bıçak ile öldürdüm. Kardeşimi niye öldürdüğümü bilmiyorum.Tasarlamadım ve namus için yapmadım. Kardeşime nasıl vurduğumu bilmiyorum. Kardeşimi seviyordum. Kendimde olsaydım onu öldürmezdim, pişmanım "dedi.

'NAMUSUMU TEMİZLEDİM'

Savcı, Salih Erol’un ’Eziyet çektirerek kardeşini kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle yargılanmasını istedi. İddianamenin kabul edilmesinin ardından Salih Dursun’un yargılanmasına Diyarbakır 10’ncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmada savunması alınan Dursun, olay tarihinde çok borcu olduğunu, sarhoş olduğunu ve kardeşini nasıl öldürdüğünü hatırlamadığını söyledi.

Salih Dursun’u araçla cinayet mahaline götüren arkadaşı R.Y.’nin de duruşmada tanık olarak ifadesi alındı. Sanığı yolda gördüğünü belirten R.Y., "Bana köye gideceğini söyledi. Ben de onu alarak köye götürdüm. Yolda bir bira içti. Evin önüne geldiğimizde araçtan indi. 5-6 dakika sonra geri geldiğinde eli kanlıydı ve bıçak vardı. ’Ben kız kardeşimi öldürdüm, namusumu temizledim’ dedi" diye konuştu.

Davanın ikinci duruşmasında esas hakkındaki görüşünü açıklayan Savcı, Dursun’un suçunun sabit olduğunu belirterek ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme, sanık avukatının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.

Felat BOZARSLAN/ DİYARBAKIR, (DHA)

3

Haberin Devamı