Türkiye (Son Dakika) Ablasının mezarındaki toprağı öptü

Ablasının mezarındaki toprağı öptü

Paylaş
Ablasının mezarındaki toprağı öptü

Geçtiğimiz Ocak ayında 8 yaşındaki Yeşim, servisten indikten sonra yağmur suyu tahliye kanalına düşüp can vermişti. Gözaltındaki servis şoförü tahliye edilirlen Yeşim'in annesi isyanda. 6 yaşındaki kardeşi ise ablasının mezarına sarılıp toprağı öptü

Samsun'da 8 yaşındaki Yeşim Sonaş'ı karla kaplı yol nedeniyle evine 300 metre uzaklıkta indirip, yağmur suyu tahliye kanalına düşüp ölmesine neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan servis şoförü 54 yaşındaki Yusuf S., ilk duruşmada tahliye edildi. Karara tepki gösteren anne 35 yaşındaki Emine Sonaş, "O dışarıda, ama benim çocuğum şu anda topraktan çıkamıyor. Servis şoförünün cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

ACI OLAY 6 OCAK'TA YAŞANMIŞTI

Olay, Terme İlçesi'nde geçen 6 Ocak’ta meydana geldi. Taşımalı eğitim gören Söğütlü İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Yeşim Sonaş, okulu kar tatiline girince servisle Yeni Camii Köyü'ndeki evine döndü. Minibüs evinin bulunduğu yoldaki kar nedeniyle giremedi. Servis şoförü, evli ve 3 çocuk babası Yusuf S., bunun üzerine Yeşim Sonaş'ı evine 300 metre uzakta bıraktı. Küçük kız yürüyerek eve gitmek isterken üzeri buz ve karla kaplı yağmur suyu tahliye kanalına düştü. Yaklaşık 2 metre derinlikteki kanaldaki suda boğulan Yeşim Sonaş eve gelmeyince annesi 3 çocuk annesi Emine ve babası 44 yaşındaki Yakup Şonaş servis şoförünü aradı. Şoför Yusuf S., küçük kızı 1 saat önce yolda bıraktığını söyleyince aile fertleri aramaya çıktı. Arama sonunda Yeşim Sonaş'ın su kanalında önce çantası daha sonra cesedi bulundu. Aile, kızlarının hem okul yönetimi hem de servis şoförünün ihmali nedeniyle şikayetçi olunca Yusuf S., gözaltına alındı. Sürücü sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Haberin Devamı

BİLİRKİŞİ RAPORUNA GÖRE SERVİS ŞOFÖRÜ YÜZDE 80 KUSURLU

Savcılığın hazırladığı iddianamede, iş güvenliği uzmanı tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, Yeşim Sonaş'ın güvenli biçimde su ile kaplı yoldan karşıya geçişini sağlamadığı belirtilerek servis şoförü Yusuf S. yüzde 80 kusurlu, Söğütlü Ortaokulu Müdürü Ahmet S. de velilere okulların erken kapandığına dair ve servis şoförlerine velilerin telefon numaralarını vermeyerek yüzde 20 kusurlu olduğunu bildirdi. İddianamede, Yeşim Sonaş'ın araçtan inerken su birikintisi olduğunu ve buradan geçemeyeceğini ön görmesine rağmen, şüpheli servis şoförünün bunu öngörmemesinden bahsedilemeyeceği belirtilerek, "Şüpheli tarafından öngörülen muhtemel neticenin meydana gelmesinin istenmemesine rağmen objektif özen yükümlülüğüne aykırı hareket edilmek sureti ile neticenin meydana gelmesinin engellenemediği bu halde şüphelinin eylemi bilinçli taksirle hareket etme olarak değerlendirilmiştir" denildi.

"YERLERDE SU OLUP OLMADIĞINI FARK ETMEDİM"

Haberin Devamı

Terme Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hakkında bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkarılan servis şoförü Yusuf S. ifadesinde, Yeşim Sonaş'ı sabah aldığı yerde güzergah üzerinde indirdiğini anlatırken, "Hafif kar vardı. Yerlerde su olup olmadığını fark etmedim. Ben de ailesinin telefonu yoktu. Bu nedenle arayamadım. Yeşim Sonaş'a, 'Seni şimdi annen alacak' dedim. Çünkü bize okul idaresi ailelere haber verdiklerini söylemişlerdi. Ayrıca Yeşim Sonaş'ın evindekilerin duyması için aracın kornasını 5-6 defa çaldım. Yeşim Sonaş'ın araçtan inerken bir şey söylediğini duymadım. İndirdikten sonra yoluma devam ettim."

"ANNEN SENİ DUYMUŞTUR GELİR ALIR"

Tanık olarak dinlenen Söğütlü Ortaokulu 8'nci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki E.Ö., olay günü okul tatil edilince okuldan erken çıktıklarını, servis aracına bindiklerini ifade ederek, "Kar yağıyordu. Servis şoförümüz Yeşim Sonaş'ı sürekli inip bindiği yerde indirdi. Yeşim Sonaş, şoföre 'Burada su var, ben nasıl geçeceğim?' diye söyledi. Yusuf S., ise bunun üzerine 5-6 sefer korna çaldı ve 'Annen duymuştur. Gelip seni alır' dedi ve arabadan indirdi" diye konuştu. Söğütlü Ortaokulu'nun servis şoförü diğer tanık Abdullah A., okul yöneticilerinin öğrencileri dağıtırken herhangi bir ikazda bulunmadığını kenhdilerine velilerin telefon numaralarının verilmediğini, kazadan sonra bu numaraların dağıtıldığını anlattı. Tanık ifadelerinin ardından anne Emine Sonaş ve baba Yakup Sonaş, kızlarının ölümünden servis sürücüsünü sorumlu tutarak şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Mahkeme tutuklu sanığın tutukluluk süresini ve hakkında istenen cezanın alt ve üst sınırı, mevcut delil durumunu dikkate alarak tutuksuz yargılamasına karar verdi. Gelecek duruşmada okul müdür ve yardımcısının ifadeleri alınması da kararlaştırıldı. Tahliye kararına anne Emine ve baba Yakup Sonaş tepki gösterdi.

'ÇOCUĞUMUN KATİLİ 2.5 AY SONRA SERBEST KALDI'

Anne Emine Sonaş, "Çocuğum katili 2.5 ay sonra serbest bırakıldı. Evladımı bile bile ölüme bıraktı. Şoförün o çamuru, karı, suyu görmemesine imkan yoktu. Cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Baba Yakup Sonaş ise, "İlk duruşmada serbest bırakılmasından dolayı çok üzüldüm. Olay günü o kar fırtınada yol deniz olmuş, servis şoförü çocuğum eve gelemeyeceğini çok iyi biliyordu. Ama o anda kıymet vermedi. Yargılama devam ediyor ama bu kadar çabuk tahliye edilmemeliydi" diye konuştu. Savcılık, olayda bilirkişi raporuna göre yüzde 20 kusurlu olduğu belirtilen okul müdürü Ahmet S. hakkında da soruşturma başlattı.

Haberin Devamı