Gündem Ablasıyla aynı kaderi paylaştı

Ablasıyla aynı kaderi paylaştı

Paylaş
Ablasıyla aynı kaderi paylaştı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 10 yıl önce Wilson hastalığı sonucu hayatını kaybeden ablasıyla aynı kaderi paylaşan 25 yaşındaki Murat Tarakçı, memleketi Ordu'da kardeşinin yanında toprağa verildi

Sivas’ın Suşehri ilçesinde 10 yıl önce Wilson hastalığı sonucu hayatını kaybeden ablasıyla aynı kaderi paylaşan 25 yaşındaki Murat Tarakçı, memleketi Ordu’da kardeşinin yanında toprağa verildi. Karaciğer, beyin ve bazı organlarda fazla miktarda bakır birikmesiyle ortaya çıkan karaciğer hastalıkları, psikiyatri veya nöroloji belirtilerle kendini gösteren ve genetik bir rahatsızlık olan Wilson hastalığıyla yaklaşık 9 senedir mücadele eden ve dün gece Yalnızbağlar Mahallesi Sivas Caddesi’ndeki evlerinde yaşamını yitiren Murat Tarakçı’nın cenazesi Ordu’nun Çaybaşı ilçesindeki baba evine getirildi.

Haberin Devamı

Tarakçı için burada helallik alındı ve dua edildi. Tarakçı’nın cenazesi daha sonra Celallı Mahallesi camisinde ilkindiyi müteakip cenaze namazının ardından aile kabristanlığında, 10 yıl önce aynı hastalıktan 18 yaşında hayatını kaybeden ablası Nurcan Tarakçı’nın yanına defnedildi. Baba Zihni Tarakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 evladından ikisini toprağa verdiğini, 12 yaşındaki Furkan’ın sağlığına kavuşması için herkesten dua beklediğini söyledi. Hayatını kaybeden evladının 2 yıldır yatakta bakıma muhtaç olarak yaşadığını söyleyen baba Tarakçı, "Oğlum bundan 1 buçuk yıl öncesine kadar güvenlik görevlisiydi, 15 ayda bir deri bir kemik kaldı. Yürüyemedi ve kasları gerildi. Beyne bakır biriktiği için hareket edemedi, yutkunamadı ve yemek yiyemedi. Oğlum bu şekilde yaşamaya çalışıyordu. 10 yıl önce hayatını kaybeden diğer evladım Nurcan hiç acı çekmeden hayatını kaybetti ama bu evladım çok çekti" diye konuştu.

Haberin Devamı

Tarifi olmayan bir acı yaşadığını söyleyen Tarakçı, 21 yıldır hastanelerde hem çocuklarının hem de kendilerinin ömürlerinin heba olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: "Artık doktorlar bizleri oyalamasın. Çocuğumu iyileştirebilirlerse iyileştirsin yoksa bıraksın bizleri başka doktora gidelim. Ben devletten ve yetkili kişilerden çare bekliyorum. 3 evladımdan ikisini kara toprağa verdim. Aynı hastalığı yaşayan geri kalan tek evladım Furkan’ı da toprağa ellerimle gömmek istemiyorum.

Bu zamana kadar hep komşularımın yardımlarıyla ayakta durdum, hepsinden Allah razı olsun." İki evladını toprağa veren acılı baba Zihni, ağabeyi Mehmet Tarakçı’yı da 6 yıl önce aynı hastalıktan toprağa vermiş. Mehmet Tarakçı’nın akrabası Mücahit Yılmaz ise, "Önce devletimiz den daha sonrada milletimizden yardım bekliyoruz. İki tane gencecik çocuğumuz bu hastalıktan dolayı hayatını kaybetti. Geriye bir yavrumuz kaldı ve biz onu kaybetmek istemiyoruz. İnsanlık adına herkesin yardımcı olmasını istiyoruz" dedi.

AA