Spor Aboubakar'da flaş gelişme! Yollar ayrılıyor...

Aboubakar'da flaş gelişme! Yollar ayrılıyor...

Paylaş
Aboubakar'da flaş gelişme! Yollar ayrılıyor...

Olympiakos maçından sadece 3 gün sonra bu kez Antalya karşılaşmasında kırmızı kart görerek oyundan atılan Aboubakar, Beşiktaş’ta tartışma yarattı. Yönetimin para cezası hazırlığında olduğu Kamerunlu futbolcunun, Siyah-Beyazlılar’daki geleceği de zora girdi.

Kara Kartal’ın Avrupa Ligi’nde geçtiğimiz perşembe günü Olympiakos’la oynadığı karşılaşmada rakip takım oyuncusu Retsos’a topsuz alanda yaşadığı tartışmanın ardından kafa atan Aboubakar, bu davranışı sebebiyle eleştirilmişti. Bu hareketine rağmen teknik direktör Şenol Güneş tarafından önceki akşam Antalyaspor’la oynanan mücadelede ilk 11’de görevlendirilen 25 yaşındaki futbolcu, yine takımını yalnız bıraktı.

60. dakikada Deniz Kadah’ın ayağına basarak ilk sarıyı gören Kamerunlu oyuncu, 64’te ise degajla topu oyuna sokmak isteyen kaleci Ferhat’ı ayağıyla engelleyince ikinci sarı karttan atıldı. Aboubakar’ın 4 gün içinde ikinci kez kırmızı kart görmesi, Siyah-Beyazlılar’ı karıştırdı.

BONSERVİSİ TEHLİKEYE GİRDİ


Sezon başında Portekiz devi Porto’dan 10 milyon Euro’luk (38 milyon TL) opsiyonla kiralanan yıldız ismin, tam formunu bulmuşken üst üste gördüğü kırmızı kartların ardından bonservisinin alınması konusu zora girdi.

Bonservis miktarının yüksek olması sebebiyle bu futbolcunun geleceğine şüpheyle bakan yönetimin, üst üste kırmızı kart görerek 2 maçta takımın dengelerini sarsan Aboubakar’la sezon sonunda yollarını ayırmayı düşündüğü konuşuluyor.

EN YÜKSEK CEZA 1.2 MİLYON LİRA


Siyah-Beyazlılar’dan yıllık 3.3 milyon Euro (12.8 milyon TL) kazanan Aboubakar’a, aynı hareketi 2 kez tekrarlaması sebebiyle ceza kapıda... Bugün toplanacak Beşiktaş Yönetim Kurulu’ndan yıldız oyuncuya para cezasının çıkması bekleniyor. Yönetim, FIFA kuralları gereği futbolcusuna en fazla yıllık kazancının yüzde 10’unu kadar yani 330 bin Euro (1.2 milyon TL) ceza verebilecek. Başkan Fikret Orman, dün beIN Sports’a yaptığı açıklamada, “Aboubakar çok iyi bir çocuk. Olympiakos maçında yapmış olduğu hata çok yorum kaldırmaz ama Antalya maçındaki karar çok ağır” dedi.

YORUMLAR

Bakalım neler öğreneceğiz!

Aboubakar’ın iki kırmızı kartı, sonuçları itibarıyla minimum hasarla atlatıldığından reaksiyon da sınırlı kaldı. Aboubakar gibi kimi futbolcular böyledir, zaptları ve sakin kalmaya ikna edilmeleri zordur. Bundan sonra neler olacağını kestirmek zor. Şimdi sorun gelecek sezonlarda ne olacağında! Hatırlanırsa Başkan Fikret Orman imza töreninde Aboubakar’ın bonservisinin alındığını ancak mali kriterler nedeniyle sözleşmenin önümüzdeki sezon devreye sokulacağını söylemişti. Bakalım seneye sözleşmeyle ilgili neler öğreneceğiz!...

​Cem Dizdar

******************************************************************

Quaresma gibi olacak

Olympiakos maçında herşey hem kişisel olarak hem de takım halinde iyi giderken rakibinin tuzağına düşerek kendini attıran Aboubakar, Antalya maçındaki 2.sarı kartıyla amatörlükte tavan yaptı. Her ne kadar hakem 2. sarıda hatalı da olsa bunun birkaç sebebi olabilir. Saha içinde kontrol mekanizması olan bir oyuncu olmadığı, nabzı yüksekken sağlıklı düşünemediği ya da tecrübe anlamında yeterli olmaması olabilir. Ama bundan sonrası için Şenol hocanın tıpkı Quaresma örneğinde olduğu gibi her sarı kart gördüğünde Aboubakar’ı kenara alacağı da bir gerçek.

Erman Özgür

******************************************************************

Sezon sonunda kızarsınız

Demba Ba’nın en son ne zaman üst düzey maç oynadığını bile hatırlamıyoruz. Cenk kendini aşmış olsa bile, halen çoğu futbol uzmanı(!) dudak büküyor. Hâl böyleyken, elindeki tek büyük gol gücü Aboubakar... Elbette yaptıkları kabul edilemez. Bir santrforun 4 günde 2 kırmızı görmesi şaşırtıcı. Bir santrforun, 5 dakika içinde 2 sarıdan atılması daha da şaşırtıcı. Yönetim, Ocak’ta Ba değil de, hazır bir santrfor alsaydı, Aboubakar’a Beşiktaş’ın borcu kadar ceza verseler ‘hak etmişti’ derdik. Fakat önünde Avrupa Ligi’nde yarı final; ligde şampiyonluk ihtimali dururken, ona verilecek ciddi bir para cezası, çok da akıllıca bir manevra olmaz. Maalesef, kızsan da pamuklara sarıp sarmalaman gereken bir santrforun var.

Zafer Büyükavcı

Fanatik

Haberin Devamı