Dünya 'Aç kalan erkek, karısını yiyebilir' sözlerine o müftüden yalanlama

'Aç kalan erkek, karısını yiyebilir' sözlerine o müftüden yalanlama

Paylaş
'Aç kalan erkek, karısını yiyebilir' sözlerine o müftüden yalanlama

'Erkek, şiddetli açlık durumunda karısını yiyebilir' şeklinde fetva verdiği yönündeki haberlerle dünyada infial yaratan Suudi Arabistan Müftüsü Abdülaziz bin Abdullah, böyle bir şey söylemediğini, bu iddiaların 'Suudi Arabistan ve Müslümanlardan öç alma amacı taşıdığını' söyledi

Suudi Arabistan Müftüsü Abdülaziz bin Abdullah'ın büyük tepki çeken 'Erkek şiddetli açlık durumunda eşini yiyebilir' fetvasını vermediği açıklandı.

Suudi Arabistan Müftüsü Abdülaziz bin Abdullah'ın 'Erkekler şiddetli açlık durumunda eşini ya da eşinin vücudunun bazı parçalarını yiyebilir' fetvasını verdiği iddiasına yalanlama geldi.

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'ya açıklamada bulunan müftü, yayılan bu yalan haberle, "Suudi Arabistan'dan ve Müslümanlardan öç alınmak istendiğini" söyledi. Müftü, bu yalanla kendisinin İslam dünyasındaki itibarını yok etmek isteyenlerin aslında İslam'a yönelik bir saldırı yaptığını vurguladı.

Fetva sosyal medyada sansasyon yaratırken, Suudi Arabistan Müftüsü'nün resmi internet sitesinde söz konusu fikirler yer almamıştı.

DHA

Haberin Devamı