Çoğumuzun belki açken bilmeden tükettiği besinler midemize zarar veriyor. İşte açken tüketimine dikkat edilmesi gereken gıdalar... Açken genelde kendimizi kontrol edemeyiz. Kontrolsüzce saldırdığımız bazı gıdalar ise farkında olmadan midemize çok ciddi zararlar veriyor. Bu yazıyı okuduktan sonra açken bu besinlere elinizi bile sürmeyeceksiniz! Açken bir salatalık soyup hemen yemek kolayınıza geliyor değil mi? İşte o salatalık içerisinde amino asit olduğu için aç karnına tüketildiği zamanlarda gaz yapabilir, mide ağrılarına neden olabilir. Fermente ürünler midede meydana gelen hidroklorik asit yararlı laktik asit bakterilerine zarar verir. Kahvaltıda tüketmenin yararı olmaz. Lifli bir meyve olduğu için barındırdığı lifler midenin mukoza zarında tahribata yol açabilir.A İçinde maya bulunan besinler mide zarını yorar ve gaz yapabilir. Gazlı içecek tüketmek mide içerisindeki kan miktarını azaltır. Mideyi koruyan mukoza zarına zarar verir. Sindiriminizi zorlaştırır. Aç karnına muz tüketmek kandaki magnezyum miktarında artış sağlar. Bu artış kalbe zarar verebilir. Turunçgillerde asit oranı fazla olduğu için mide iltihabı ve ülsere neden olabilir. İyi hissetmenizi sağlar. Baharatlı yiyecek tüketimi asit üretimini artırdığı gibi mukozaya da zarar verebilir. Sindirim sisteminde birçok soruna neden olabilir. Domates asitli olduğu için mide asidinin artmasına neden olur ve bu durum ülsere kadar gidebilir. Sabah aç karnına şeker tüketmek diyabet hastalığına neden olabilir. Ensülin seviyesini artırdığı için pankreasa zarar verir.