Aç karnına tüketmemeniz gereken 10 besin!

Çoğumuzun belki açken bilmeden tükettiği besinler midemize zarar veriyor. İşte açken tüketimine dikkat edilmesi gereken gıdalar...  

25 Eylül 2017, Pazartesi 11:30
A A

Açken genelde kendimizi kontrol edemeyiz. Kontrolsüzce saldırdığımız bazı gıdalar ise farkında olmadan midemize çok ciddi zararlar veriyor. Bu yazıyı okuduktan sonra açken bu besinlere elinizi bile sürmeyeceksiniz!  

Salatalık

Salatalık

Açken bir salatalık soyup hemen yemek kolayınıza geliyor değil mi? İşte o salatalık içerisinde amino asit olduğu için aç karnına tüketildiği zamanlarda gaz yapabilir, mide ağrılarına neden olabilir.  

Fermente ürünler

Fermente ürünler

Fermente ürünler midede meydana gelen hidroklorik asit yararlı laktik asit bakterilerine zarar verir. Kahvaltıda tüketmenin yararı olmaz.  

Armut

Armut

Lifli bir meyve olduğu için barındırdığı lifler midenin mukoza zarında tahribata yol açabilir. A

Hamur İşleri

Hamur İşleri

İçinde maya bulunan besinler mide zarını yorar ve gaz yapabilir.  

Soğuk ve gazlı içecekler

Soğuk ve gazlı içecekler

Gazlı içecek tüketmek mide içerisindeki kan miktarını azaltır. Mideyi koruyan mukoza zarına zarar verir. Sindiriminizi zorlaştırır.  

Muz

Muz

Aç karnına muz tüketmek kandaki magnezyum miktarında artış sağlar. Bu artış kalbe zarar verebilir.  

Turunçgiller

Turunçgiller

Turunçgillerde asit oranı fazla olduğu için mide iltihabı ve ülsere neden olabilir. İyi hissetmenizi sağlar.  

Baharatlar ve baharatlı yiyecekler

Baharatlar ve baharatlı yiyecekler

Baharatlı yiyecek tüketimi asit üretimini artırdığı gibi mukozaya da zarar verebilir. Sindirim sisteminde birçok soruna neden olabilir.  

 Domates

Domates

Domates asitli olduğu için mide asidinin artmasına neden olur ve bu durum ülsere kadar gidebilir.  

Şekerler

Şekerler

Sabah aç karnına şeker tüketmek diyabet hastalığına neden olabilir. Ensülin seviyesini artırdığı için pankreasa zarar verir.