Gündem Aç kurtlar 34 koyunu yedi!

Aç kurtlar 34 koyunu yedi!

Paylaş
Aç kurtlar 34 koyunu yedi!

Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Ovakışla beldesinde, koyun sürüsüne saldıran kurtlar, 34 koyunu telef etti

Edinilen bilgilere göre, Ovakışla beldesindeki Orta mahallede ikamet eden Abdullah Ekinci’nin evinin önünde bulunan ağıla giren kurtlar, önce 67 koyundan oluşan sürüyü dağıttı. Aç kurtların saldırısıyla mahallenin yakınındaki meraya doğru dağılan koyun sürüsünde bulunan 34 koyun, kurtlar tarafından telef edildi.

Haberin Devamı

Koyunların sahibi Abdullah Ekinci, bir anlık gelişen saldırı karşısında, neye uğradıklarını şaşırdıklarını söyledi.

Ekinci, şöyle konuştu:
"Akşam üzeriydi. Koyunların yemini verip eve geçtik. Aradan 15 dakika geçmemişti ki dışarıdan koyunların seslerini ve kaçışlarını duyduk. Dışarı çıktığımızda aç kurtların koyun sürüsüne saldırdığını gördük. Koyunlar meraya doğru dağıldı ve mahalleden uzaklaştı. Bizler de mahalleli olarak sürünün peşinden giderek sürüye saldıran kurtların peşine düştük. Hava karardığı için başarılı olamadık. Maalesef 67 koyundan 34’ünü kurtların saldırısı sonucu parçalanmış halde bulduk."

Geçimini hayvancılık yaparak sağladığını ifade eden Ekinci, beklenmedik bu olay karşısında tek geçim kaynağı olan koyunlarının yarısının telef olduğunu, 17 bin TL zarara uğradığını ve devletten yardım beklediğini kaydetti.

Haberin Devamı