Spor AC Milan cepten yedi

AC Milan cepten yedi

Paylaş
AC Milan cepten yedi

İtalya Serie A'nın 17. haftası 2 maç dışında tamamlanırken, lider AC Milan ile takipçileri Napoli ve Lazio'nun arasındaki puan farkı 3'e düştü

Serie A’nın 17. haftasında Inter’in FIFA Kulüpler Dünya Şampiyonası’na katılmasından dolayı Fiorentina ile maçını bu hafta sonu oynayamazken, dün akşam oynanması gereken Genova derbisi Sampdoria-Genoa karşılaşması da kötü hava koşulları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Bu iki maç dışında diğer müsabakalar zamanında yapılırken, haftanın en dikkat çeken sonucu AC Milan’ın sahasında AS Roma’ya 1-0 boyun eğmesi oldu.

Şampiyonluğun favorilerinden olan AC Milan, bu maçla 6 hafta aradan sonra ilk yenilgisini almış oldu. Lideri devirmenin sevincini yaşayan başkent ekibi, hem puan farkının daha fazla açılmasını önledi hem de kendi zirve tırmanışını sürdürdü.

NAPOLİ 90+3'DE GÜLDÜ

Bu sezonun flaş ekiplerinden olan Napoli sahasında ligin yeni ekiplerinden Lecce’yi tek golle devirdi ve Lazio’nun önünde ikinci sıranın bu haftaki sahibi oldu.

Şampiyonluk yarışında adından sıkça söz ettiren Lazio da konuk ettiği Udinese’yi gollü geçen bir mücadelenin ardından mağlup etti ve lider AC Milan’ın puan kaybettiği haftayı avantajlı geçti.

TOPLU SONUÇLAR

Cesena-Cagliari: 1-0
AC Milan-AS Roma: 0-1
Lazio-Udinese: 3-2
Bari-Palermo: 1-1
Catania-Brescia: 1-0
Chievo-Juventus: 1-1
Napoli-Lecce: 1-0
Parma-Bologna: 0-0

GOL KRALLIĞI

17 haftası geride kalan ligin gol krallığı yarışında zirveyi 10’ar gol kaydeden Napoli’nin Uruguaylı golcüsü Edinson Cavani ve Udinese’nin golcüsü Antonio Di Natale paylaşıyor.

Yarışın ikinci basamağında 9’ar kez ağları sarsan 4 futbolcu bulunuyor. Bolognalı Marco Di Vaio, FC Interli Samuel Eto’o, Juventuslu Fabio Quagliarella, AC Milanlı Zlatan Ibrahimovic.

GELECEK HAFTANIN MAÇLARI

Ligde ilk devrenin son maçları ise Noel Bayramı ve yılbaşı nedeniyle yeni yılın ilk haftasında oynanacak.

Juventus-Parma
Bologna-Fiorentina
Brescia-Cesena
Cagliari-AC Milan
Genoa-Lazio
Lecce-Bari
Palermo-Sampdoria
AS Roma-Catania
Udinese-Chievo
Inter-Napoli.

Haberin Devamı