Spor AC Milan'dan farklı başlangıç

AC Milan'dan farklı başlangıç

Paylaş
AC Milan'dan farklı başlangıç

İtalya Birinci Futbol Ligi Serie A'da 2010-2011 sezonu bu hafta yapılan maçlarla başlarken, AC Milan haftayı lider olarak kapattı

Serie A, 2010-2011 sezonuna cumartesi günü oynanan Udinese-Genoa maçıyla "Merhaba" derken, yeni sezonun ilk golü de ilk maçta geldi.

Genoa’nın rakibini 1-0 yendiği mücadelede takım adına galibiyeti getiren golü kaydeden Meste Giandomenico, aynı zamanda yeni sezonda ağları sarsan ilk oyuncu olmayı başardı.

Ligin ilk haftasında bugüne kadar oynanan maçlar arasında en farklı skora ulaşan takım ise AC Milan oldu. Sahası San Siro’da ligin yeni ekiplerinden Lecce’yi ağırlayan Milano ekibi, önce taraftarına İsveçli golcü Zlatan İbrahimovic’i sundu, ardından da rakibini 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

AC Milan taraftarları, İbrahimovic transferi ve Lecce galibiyetiyle çifte mutluluk yaşadı. Şampiyonluğa aday takımlardan Juventus ve AS Roma’nın ilk haftayı 3 puansız kapaması, 2010-2011 sezonunun ilk sürpriz sonuçları oldu.

JUVE YIKILDI

İlk haftanın bir diğer sürpriz sonucunda ise transfer döneminde yaptığı harcamalarla adeta yeni bir kadro kuran Juventus’un, Bari deplasmanında aldığı 1-0’lık yenilgi oldu.

Geçen sezona da şampiyonluk ümidiyle başlayıp ardından kötü sonuçlar alan Juventus, yeni sezona da mağlubiyetle başlayarak, taraftarını endişeye sevk etti.

Geçen sezon aldığı flaş sonuçlarla ligi 4. sırada bitiren Sampdoria ise ligin köklü takımlarından başkent ekibi Lazio’yu 2-0’lık skorla yenerek, yeni sezona iyi bir başlangıç yaptı.

HAFTANIN SONUÇLARI

Udinese-Genoa: 0-1
AS Roma-Cesena: 0-0
AC Milan-Lecce: 4-0
Bari-Juventus: 1-0
Chievo-Catania: 2-1
Fiorentina-Napoli: 1-1
Palermo-Cagliari: 0-0
Parma-Brescia: 2-0
Sampdoria-Lazio: 2-0

GOL KRALLIĞI

Ligin ilk haftasında Lecce’yi 4-0 ile geçen AC Milan’da, takımı adına iki gol birden kaydeden Brezilyalı genç golcü Alexandre Pato, ilk haftada başka iki gol atan oyuncu çıkmadığı için şu ana kadar zirvede yer aldı.

SERİE A’DA GELECEK HAFTA

Brescia-Palermo
Cagliari-AS Roma
Catania-Parma
Cesena-AC Milan
Genoa-Chievo
FC Inter-Udinese
Juventus-Sampdoria
Lazio-Bologna
Lecce-Fiorentina
Napoli-Bari.

Haberin Devamı