Gündem Acı buluşma

Acı buluşma

Paylaş
Acı buluşma

Yakınlarını siyasi cinayetlere kurban vermiş ailelerin üyeleri dün Hrant Dink davasının görüldüğü İstanbul Beşiktaş'taki Adliye'nin önünde toplandı

CİNAYETLER AYDINLATILAMADI

Haberin Devamı

Şair ve yazar Sabahattin Ali 2 Nisan 1948’de, Ankara Savcısı Doğan Öz 24 Mart 1978’de, gazeteci Abdi İpekçi 1 Şubat 1979’da, DİSK Başkanı Kemal Türkler 22 Temmuz 1980’de, gazeteci Uğur Mumcu 24 Ocak 1993’te, gazeteci Hrant Dink 19 Ocak 2007’de katledildi. Bu cinayetlerin kimisinin tetikçileri yakalandı ama arkasındaki karanlık güçler hâlâ aydınlatılamadı.

HRANT İÇİN BULUŞTULAR

İstanbul Beşiktaş’taki adliyede dün Hrant Dink davasının 12’nci duruşması vardı. Hrant Dink’in ailesi ile dayanışma için adliyeye Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali, Doğan Öz’ün eşi Sezen Öz ve kızı Bengi Heval Öz, Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi, Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler Soydan, Uğur Mumcu’nun çocukları Özgür Mumcu ve Özge Mumcu da geldi.

Haberin Devamı

‘DEVLET KURUMLARI SORUMLU’

Ailelerin hazırladığı bildiriyi Filiz Ali okudu: “Biz Hrant Dink’in derin ailesiyiz. Buraya yıllardır yaşadığımız ortak adaletsizliği paylaşmaya geldik. Örgütlü siyasi cinayetlerin nasıl örtbas edildiğini bir kez daha hatırlatmaya geldik. Bizi öldürenlerin ardındaki örgütlenmeyi ortaya çıkarmakla yükümlü olan bütün devlet kurumlarını sorumlu sayıyoruz.”