Bilim - Teknoloji Acı Çektirmeyi Seven Robot Yapıldı
Paylaş
Acı Çektirmeyi Seven Robot Yapıldı

Robotların insanları ele geçirip onları öldüreceğine dair senaryo yavaş yavaş gerçek oluyor. İşte gerçek Terminator'lere giden yol için atılan adım.

Slovenya'da ünlü bilim kurgu yazarı İsaac Asimov'un robot yasalarını değiştiren ilginç bir gelişme yaşandı. Asimov'un kurallarına göre robotlar insanlara asla zarar veremezdi. Ancak, Borut Povše adlı profesör bu kıralları yıkan ve insanlara acı çektirmeyi seven bir robot geliştirdi.

Haberin Devamı

Epson'un yardımıyla geliştirilen robot kol gönüllü denekler acı çekene kadar bu kişilere defalarca vurmak için programlandı. Karşısındakinin acı çektiğini hisseden robot insanların tepkisine göre gücünü ve hızını da ayarlıyor. Gönüllülerin aktardığına göre, robot kol herkese farklı bir şiddetle yumruk atmış.

Robotların duygusuz olması gerektiğini savunan ilkeleri yersiz bulan çalışma ekibi sibernetik canlıların da insanlar gibi özgür olmalarını düşünüyor. Şu anda sadece insanlara acı çektiren bir kol olsa da bu çalışma katil robotların ortaya çıkışna kadar gelişebilir. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.