Gündem Acı neymiş öğrendiler!

Acı neymiş öğrendiler!

Paylaş
Acı neymiş öğrendiler!

Emniyet Müdürü, 'Polisimiz biber gazının acısını çekmeden bunu kullanmasın' dedi ve gazı polislere sıktı

Muğla'nın Milas ilçesinde düzenlenen biber gazı kullanma eğitimine katılan polisler, eğitimi veren emniyet amirinin yüzlerine sıktığı biber gazı nedeniyle zor anlar yaşadı.

Ula İlçe Emniyet Amiri Nevzat Erem tarafından Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü Lokali'nde, teorik olarak verilen biber gazı kullanma eğitiminin ardından, lokalin bahçesindeki uygulamalı eğitimde Erem, ilk olarak bir ağacın gövdesine biber gazı sıkarak gazın nasıl kullanılacağını gösterdi.

Ağaç üzerinde yapılan uygulamalı eğitimin ardından Erem, eğitime, biber gazını eğitime katılan polis memurlarına sıkarak devam edeceklerini belirterek, bunun gerekçesini şu ifadelerle açıkladı:

“Biber gazının acısını çekmeden ve ne olduğunu bilmeden kullanılmasını istemiyoruz. Biber gazının karşı tarafa neler yaşattığının bilinmesi halinde arkadaşlarımızın daha duyarlı olacağını düşünüyorum. Sizler bunun etkin kullanılmasını ve yasal çerçevede kullanılmasını bilin. Biber gazını bu eğitimi almadan kullandırmıyoruz. Amacımız, yasal çerçevede biber gazının nasıl kullanılacağını öğretmek.”

SUYA SARILDILAR

Konuşmasının ardından Erem'in yüzlerine biber gazı sıktığı yaklaşık 30 polis memurunun, zor anlar yaşadığı ve yüzlerine hortumlarla su sıkarak biber gazının etkisini azaltmaya çalıştığı gözlendi. Bu arada biber gazı eğitiminin, ilçede görev yapan 107 polis memuru ile 6 emniyet amirine verileceği öğrenildi.

AA