Gündem Acı ve mucize

Acı ve mucize

Paylaş
Acı ve mucize

Elazığ'da meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde 51 kişi can vermişti. Yakınlarını kaybedenlerin feryatları yürekleri dağlarken, 15 günlük Helin bebeğin mucize kurtuluşu teselli oldu

KARATECİ OLMAK İŞE YARADI

Haberin Devamı

Elazığ’da önceki gün 04.32’de merkez üssü Karakoçan olan 6.0 büyüklüğünde deprem olmuştu. Halkı uykuda yakalayan ve 1 dakika süren deprem 5 köydeki kerpiç evleri yerle bir etmişti.

Depremde 51 kişi ölmüş, 74 kişi yaralanmıştı. Depremde yaşanan bazı mucizeler teselli oldu. Yukarı Demirtaş köyünde oturan Turan Aydemir (25) karate bilmenin faydasını gördü. Sıkıştığı için açılmayan kapıları karate tekmeleriyle kırıp odalara giren Turan Aydemir, 11 kişiyi enkaz altından sağ çıkardı.

ÜŞÜMESİN DİYE ORTADA YATIYORDU

Okçular köyünde de 15 günlük Helin mucize eseri kurtuldu. Elazığ’da oturan Burhan Güneş, eşi Melike Güneş ve kızı Helin’i alıp Okçular köyündeki anne-babasını ziyarete gitmişti.

Melike Güneş kayınvalidesi Kibar Güneş ile aynı yatakta yatıyordu. Anne, gece üşümesin diye Helin’i beşikten alıp aralarına yatırmıştı. Depremde tavan çöktü. Gelin ile kayınvalide çöken tavanın altında öldü. Helin ise babası Burhan Güneş tarafından burnu bile kanamadan kurtarıldı.

Haberin Devamı