Huban Ayşem Açık ayakkabı ve çorap nasıl giyilir?
HABERİ PAYLAŞ

Açık ayakkabı ve çorap nasıl giyilir?

Eskiden açık ayakkabı veya sandaleti çorapla giymek Almanlar’a özgü kabul edilirdi. Giyenler, zevksizlik ve görgüsüzlükle suçlanırdı. O dönemlerde, yazlık ayakkabılarımızı dolaptan çıkarmak için havaların iyice ısınmasını beklemek zorunda kalırdık.

İyi haber: Artık ayakkabıların mevsimi yok! Hatta ünlü markalar kışlık koleksiyonlarında bile açık ayakkabı üretiyorlar. Neden? Çünkü ayaklarımız üşüyorsa ayakkabımızın içine çorap giyebiliyoruz. Hatta moda olduğu için, hava çok soğuk olmasa bile çorap giyiyoruz! Tabii modaya güvenerek rastgele bir ayakkabı ve herhangi bir çorap seçmemeliyiz. Rengi solmuş, eskimiş, aşınmış çoraplar kesinlikle yasak! Onlar güzel gözükmeyeceği gibi giyenleri pespaye ve yardıma muhtaç gibi gösterir.

Haberin Devamı

Dikkat edilecekler:

- Seçilmesi gereken çorap ya ince mus çorap olmalı, ya da kısa soket çorap olmalı. Hatta öncelik soket çoraplarda.

- Ayakkabı ne kadar güzel ve şıksa soket çorap da o kadar renkli ve dikkat çekici olabilir. Ayakkabı ne kadar sade ise çorap da aynı derecede sade olmalı. Bazı okul üniformalarında zorunlu olan beyaz çoraplar bu ayakkabılar içinde hayat bulabilir. Ama beyazı mutlaka tertemiz ve solmamış olmalı.

- Mango, Zara gibi markalar beyaz rengin kullanımı zor olduğu için somon, pembe, lila gibi açık ve yumuşak tonlara ağırlık veriyor.

- Ayakkabı ve çorap arasında uyum yakalamaya çalışmak ve aynı renklerde giyinmek sakıncalı. Aksine, kırmızı ayakkabı ve mavi çorap giyilebilir.

- Çorapları öne çıkarmak için geçen sezonun trendi olan kafes ayakkabılar çok ideal. Christian Louboutin ve Yves Saint Laurent’in kafes ayakkabıları içine renk renk çoraplar giyilebilir.

- Soket çorap yerine dize kadar uzanan çoraplar da kullanılıyor. Falke’nin uzun çorapları ve Prada’nın yaptığı burnu ve topuğu açık çoraplar aynı tip ayakkabılar için ideal.

Moda çekimlerinin gözdesi

Chloe, Dolce&Gabbana, Alexander Wang’in yaz koleksiyonunda kullanılan çorap ve açık ayakkabı kombinasyonu Gucci’nin koleksiyonunda parlak soket çorap olarak var. Vogue, Marie Claire, Elle gibi moda dergileri bile yaz sezonu için yaptıkları moda çekimlerinde bantlı ayakkabıları soket çoraplarla kullanıyor. Leopar, zebra gibi desenlerin gözde olduğu bu yaz sezonunda çoraplar da aynı desenlerde kullanılıyor. Ayrıca puantiyeli, çizgili ve denizci stili çoraplar çok gözde.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder