Spor Açık havada maç yasak

Açık havada maç yasak

Paylaş
Açık havada maç yasak

Açık havada dev ekranlarda gösterilecek Dünya Kupası karşılaşmalarına FIFA'dan uyarı geldi

Dört yıl önce 2006 Futbol Dünya Şampiyonasında başlayan 'Public Viewing' gösterileri halk arasında eğlenceye dönüşürken bu yıl FIFA herkesi uyardı. FIFA yetkilileri 2006 yılın yayın hakların İsviçre Telekom'da olduğundan müdahale yapılmadığını duyurdu.

Bu yılın şampiyonasının lisansı FIFA'ya ait olduğunu belirten FIFA yetkilileri 'Public Viewing' için telif hakkıyla FIFA'nın istediği kurallara uyulmasını istedi.

FIFA yapılacak 'Public Viewing' gösterilerin büyüklüğüne göre 1000 - 14000 Amerikan Doları lisans hakkı talep ediyor. Ayrıca açık alanlarda dev ekranların etrafında reklam, sponsor, organizatör ve buna benzer ticari reklamları yasaklıyor.

CAFE VE RESTORANLAR İÇİN FIFA'DAN İZİN ALINACAK

Cafe, restoran, bistro gibi küçük esnafta da seyredilecek Dünya Kupası maçları için FIFA'dan izin alınması gerektiği hatırlatıldı. Alman hukukçular yasalara göre FIFA'nın taleplerini doğru, yerinde bulurken bunun çok zor olacağın altını çizdiler.

FIFA açık hava gösterimlerinde halktan ücret talep edilmeyeceğini yemek,meşrubat gibi tanıtımlara da yasak getirdi. Turnuva karşılaşmalarından sonra müzik eşliğinde yapılan eğlenceler için ülkeleri uyaran FIFA müzik telif hakları için her ülkenin bağlı olduğu kuruluşa vergi mecburiyeti olduğu hatırlatıldı.

AÇIK HAVADA MAÇ TARİFESİ

Almanya'daki 'GEMA' kuruluşu açık alanlarda yapılacak turnuva karşılaşmaların tarifesini basına açıkladı. Her TV İçin 25,01 Euro, 100 metrekarelik alanda 106 cm büyük ekranlar için 96,58 Euro, daha büyük ekran ve alan için 144,12 Euro talep ediyor.

Haberin Devamı