Bilim - Teknoloji "Açık kapıları" görün!
Paylaş
"Açık kapıları" görün!

Bu yeni ve bedava eklenti, Chrome kullanıcılarına göremedikleri "açık kapıları" apaçık gösteriyor...

Chrome için geliştirilen yeni bir eklenti, kullanıcının şifrelenmemiş bağlantı üzerinde veri alıp göndermesi durumunda kullanıcıyı uyararak, hata yapmasını engellemeye yardımcı oluyor.

Aslında pek çok web sayfası, şifreli veri gönderimi yaptığını iddia ediyor ancak siteye ekledikleri, reklam amaçlı takip uygulamaları, kullanıcıların verilerini şifresiz olarak kendi sunucularına gönderebiliyor. Bu durumda, kullanıcıların verileri, iletişimi izleyen kötü niyetli kişilerin eline geçebiliyor. Ayrıca Edward Snowden'in ortaya çıkardığı Prism skandalında farkına vardığımız üzere, NSA gibi istihbarat kurumlarının insanları yıllarca Cookie'ler üzerinden takip ettiği de artık biliniyor.

Chrome için geliştirilen yeni eklenti TrackerSSL ise bir web sitesinin güvensiz bir izleme aracı kullanması durumunda kullanıcıyı uyararak verilerinin mahremiyetinin risk altında olduğunu hatırlatıyor. Bu aşamadan sonra kritik, riskli verilerinizi o web sitesi üzerinden geçirip geçirmemek artık sizin seçiminize kalıyor. TrackerSSL, Open Effect isimli dijital bir güvenlik takipçisi ile geliştirilmiş. Open Effect, Toronto Üniversitesi'ndeki bir dijital düşünce derneği olan Citizen Lab'ın halka açık olarak geliştirdiği bir güvenlik platformu.

TrackerSSL ile bir web sitesinde, sizin dijital izlerinizi takip etmek için kullanılan tüm araçların bir listesini ve bunların hangilerinin güvenlik bağlantı kullandığını, hangilerinin güvensiz olduğunu görebiliyorsunuz.

TrackerSSL eklentisine bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Resimlerle: Daha özel bir Facebook için 8 Chrome eklentisi!

Kaynak: CHIP Online