Magazin Açıkalın'ı hastanelik eden tartışma neydi?

Açıkalın'ı hastanelik eden tartışma neydi?

Paylaş
Açıkalın'ı hastanelik eden tartışma neydi?

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Kadıköy Şifa Hastanesi'ne oradan da Koşuyolu Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılan sanatçı Peker Açıkalın'a anjiyo yapıldı

Bir tartışma sırasında fenalaşıp hastaneye kaldırılan Peker Açıkalın'ın yanında bulunan arkadaşı Birol Gül, ünlü sanatçının ziyarete gittiği kızının okul müdürünün aracını çeken polis memuru ile tartıştıktan sonra fenalaştığını söyledi.

Haberin Devamı

PEKER AÇIKALIN HASTANEYE KALDIRILDI

Peker Açıkalın, şarkıcı Niran Ünsal ile birlikteliğinden olan kızı Şeker’i almak için dün 15.00’te İstanbul Moda Fen İlköğretim Okulu’na gitti.

Peker Açıkalın, okul müdürü Mehmet Durak’ın odasında otururken müstahdem velilerden birinin kapıya park ettiği otomobili trafik polislerinin çektiği haberini getirdi.

'ARTİST MİSİN SEN?'

Mehmet Durak ile Peker Açıkalın dışarı çıkıp polise aracı çekmemesi için ricada bulundu. Mehmet Durak şunları söyledi: “Peker Açıkalın polise, ‘Cezayı kesin ama aracı çekmeyin. Veli çocuğuyla ortada kalmasın’ dedi. Polis, Peker Bey’e ‘Artist misin sen?’ diye çıkışınca tartışma başladı.

Bu sırada polisin ittiği Peker Açıkalın yere düştü ve ‘Göğsüm ağrıyor’ dedi. Düştüğü yerde kalan Peker Açıkalın’ı ben kaldırıp okula taşıdım.”

Haberin Devamı

Çağrılan ambulans, trafik polislerinin çekiciyle yolu kapamaları yüzünden sokağa giremedi. Okulda 10 dakika baygın yatan Peker Açıkalın özel araçla Kadıköy Şifa Hastanesi’ne götürüldü.

Hastaneye ulaştığında kalbi atmayan, solunumu olmayan ve tansiyon alınamayan Peker Açıkalın’a doktorlar elektroşokla müdahale etti. Peker Açıkalın’ın birkaç kez daha duran kalbi yine elektroşokla çalıştırıldı.

Açıkalın'a Kartal Koşuyolu Hastanesi'nde saat 17.00 sıralarında kalp krizi sonucu anjiyo yapıldığını söyleyen Açıkalın'ın arkadaşı Birol Gül "Anjiyo yapıldı. Uyutuluyor. Uyandırılmasını bekliyoruz." dedi.

Açıkalın'ın Kardiyovaskuler Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'ne alındığını belirten Birol Gül, "Ailesi de burada. Uyanmasını bekliyoruz diye konuştu." şeklinde konuştu.

KALBİ BİRKAÇ KEZ DURDU

Sanatçının götürüldüğü hastaneden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Hastamız Peker Açıkalın bir tartışma sonrası fenalaşıp düştüğü ifadesi ile özel araç ile hastanemizin acil servisine getirildi. İlk muayenesinde solunumu ve dolaşımı yoktu, tansiyonu alınamıyordu. Siyonoze idi monitorize edildi. Ventriküler fibrilasyon da olduğu tespit edildi. Mavi kod verilip kalp ve solunum canlandırma işlemi (CPR)‘ne başlandı.

Yapılan uzun müdahale sırasında kalbi birkaç kez durdu ve elektroşokla geri döndürüldü. Müdahale sırasında daha önceki hastalığı hakkında kardiyoloğundan bilgi alındı. Yapılan müdahale ve tetkikler sırasında Miyokard Enfaktüsü (kalp krizi) geçirdiği anlaşıldı. Acil koroner Angiografi gerektiği düşünüldüğünden Koşuyolu Kalp Damar Cerrahisi Hastanesi ile görüşüldü. Gerekli müdahalenin yapılabilmesi için kardiyolog eşliğinde ambulansımızla sevk edildi.

Haberin Devamı