Magazin Açıkalın'ın doktoru: Tehlike hâlâ devam ediyor

Açıkalın'ın doktoru: Tehlike hâlâ devam ediyor

Paylaş
Açıkalın'ın doktoru: Tehlike hâlâ devam ediyor

Doç Dr. Ali Metin Esen, Moda'da düşerek fenalaşan, elektroşokla hayata döndürülen oyuncu Peker Açıkalın'ın sağlığıyla ilgili olarak "Sağlığı iyiye gidiyor ama tam anlamıyla hayati tehlikeyi atlatmış diyemeyiz." dedi

Koşuyolu Kalp Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma ve Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Esen Peker Açıklalın’ın dün akşamdan bugüne nörojojik durumunuda belirgin bir iyileşme olduğunu belirterek, "Bilinci tamamen kapalıydı, fakat şimdi bilinci açık, bazı sorulara yavaş da olsa cevap verebiliyor. Çocuklarının ismini söyleyebiliyor.

Haberin Devamı

>> AÇIKALIN'IN KALBİ DEFALARCA DURDU

>> POLİS MEMURUNUN AÇIKLAMASI

2001’de kendisini kimin ameliyat ettiğini sorduğumuzda doğru cevap verdi. Fakat çok açık da değil, soruların bir kısmını da cevaplayamadı. Çok düşünerek ve yavaş cevaplayabiliyor, ama bu da çok olumlu bir gelişme. Diğer yandan kalbindeki pil devrede ve kalp ritmi zaman zaman kendi ritmi gelmekle beraber çoğu zaman pilin desteklediği bir kalp ritmi söz konusu. Ama iyiye doğru giden bir süreçteyiz" diye konuştu

HAFTA SONUNA KADAR YOĞUN BAKIMDA

Açıkalın’ın haftasonunu yoğun bakımda geçireceğini söyleyen Başhekim Esen, "Dilerim Pazartesi, bilinci çok daha açık ve yoğun bakımdan çıkmaya hazır bir hasta olarak size takdim ederiz. Sonrasında da daha ileri değerlendirmelerle ne yapacağız, diğer kapaklarıyla ilgili sorunlara cerrahi bir girişim düşünecek miyiz, kalıcı bir kalp pili uygulaması planlıyoruz. Bunula ilgili daha sonra size bilgi vereceğim" dedi.

Haberin Devamı

KALP KRİZİ GEÇİRMEDİ

Peker Açıkalın’ın kalp krizi geçirmediğini belirten Esen, "Öncesinden bir kapak ameliyatı geçirmiş ve kalp fonksiyonları belirli düzeyde azalmış, diğer iki kapağında da belirgin düzeyde bozukluk olan bir hastamız. Böyle hastalarımızda tetikleyici birtakım faktörlerin de etkisiyle ani ritim bozuklukları ve ona bağlı kalp durmaları olabiliyor. Peker beyin başına gelen şey bu" şeklinde konuştu.

En az bir hafta daha hastanede kalacağını belirten Esen, "Hayati tehlikeyi tam olarak atlattı diyemiyoruz. Onun için haftasonunu yoğun bakım da geçirecek. Ama klinik durumu geldiğine göre yüzde 80 iyileşmiş durumda, özellikle nörolojik bulgularında belirgin bir iyileşme var ama tam değil. Açık bir hafızası yok, çok net konuşamıyor, sözel iletişimi yavaş ama geldiğiyle kıyaslayarak söylüyorum iyi durumda" dedi.

Ailesinin Peker Açıkalın’la görüştürüldüğünü belirten Esen, yoğun bakımdan çıktıktan sonra çok yoğun olmamakla birlikte ziyaretçi kabul edebileceğini söyledi.

Cengiz ÇOBAN/İSTANBUL, (DHA)