Gündem Acil servisteki doktorun kolunu kırdılar

Acil servisteki doktorun kolunu kırdılar

Paylaş
Acil servisteki doktorun kolunu kırdılar

Adana'da bir grup hasta yakını, devlet hastanesinin acil servisinde görevli nöbetçi doktoru darp ederek kolunu kırdı. Doktor Cem Kurt, aynı hastanede tedavi altına alındı

Darp edilen Adana Devlet Hastanesi Acil Servisi nöbetçi doktoru Cem Kurt "112 Ambulansıyla alkol tanısı ile nöbetçi olduğum acil servise bir hasta getirildi. Gerekli muayeneleri yapıp hastayı gözleme aldık. Hastanın iyiliği için tomografi filmi çekilmesi gerektiğini söylediğimizde hasta yakınları ‘Bizi bekletmeyin, bizi gönderin, bizi ne tutuyorsunuz’ demeye başladı. Tomografi filmi çekildikten sonra Nöroloji Uzmanı'nın görmesi gerektiğini söylediğimde tarafıma küfür edildi. Ardından bana saldırdılar. Biri beni yere düşürdü. Tekmeler atıldı. Diğer sağlık çalışanları beni kurtardılar. Saldırganları uzaklaştırmaya çalıştılar ama onlarda da darp var. Hastanın iyiliğini düşündüğümüz için kolumuzu kırdılar. Saldırmalarına bir anlam veremedim. Saldırganlar hakkında davacı olduk" diye konuştu.

Haberin Devamı

'ŞİDDET HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL EDİLEMEZ'

Doktora saldırının ardından hastaneye gelerek ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulunan Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, hastanede yaptığı açıklamada "Hekime saldırı çok acı bir olaydır. Hekim arkadaşımız görevini düzgün yapmıştır. Acil vaka için tetkik istemesi çok normaldir. 4 kişinin saldırısına maruz kalan arkadaşımızın kırıklarının yanında ruhsal travması var. Sağlık çalışanına yapılan hiçbir şiddet kabul edilemez. Dr. Ersin Arslan’ın öldürülmesi ile doruğa ulaşan şiddet ne yazık ki halen mevcut kışkırtmalar, sağlık sisteminde aksayan her şeyin sorumlusunun hekim ve sağlık çalışanları olarak gösterilmesi nedeniyle çözüme kavuşmaktan çok uzak. Aksine her gün mesleğimizden, meslek onurumuzdan başlayan kayıplar şimdi hem beden sağlığımızı hem de ruh sağlığımızı olu dedi.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer20239","20239","201408","20239-.jpg","1", "0","Doktoru yerde tekmelediler!");

Hekim arkadaşlarının yalnız bırakmadığı Dr. Cem Kurt’a saldıran hasta yakınları M.D. , İ.S., A.S. ile A.E. polis tarafından sorgulanmak üzere karakola götürüldü.

İHA