Gündem Acılar hâlâ taze

Acılar hâlâ taze

Paylaş
Acılar hâlâ taze

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler, felaketin 11'inci yıldönümünde İzmit, Sakarya, Gölcük ve Yalova'da etkinliklerle anıldı

‘17 Ağustos 1999’u unutmadık’

Depremde yaklaşık 4 bin kişinin yaşamını yitirdiği Adapazarı’nda dün gece bin kişinin katıldığı bir anma töreni düzenlendi.

Ağustos 1999’u unutmadık’ sloganının sık sık atıldığı etkinlikte, yakınlarını kaybedenler gözyaşı döktü. Sakarya’daki törene Vali Mustafa Büyük de katıldı.

Yalova’da ise ‘Depreme Duyarlılık Yürüyüşü’ yapıldı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından organize edilen yürüyüşe 1500 mühendis ve mimar katıldı.

Dilek tutup karanfil attılar

Depremin merkez üssü olan Gölcük’te düzenlenen anma töreninde ise yakınlarını kaybedenler, felaketin yaşandığı saat 03.02’de dilek tutup, havaya balonlar bırakarak denize kırmızı karanfil attı.

İzmit’teki törenlerde de ellerinde meşalelerle yürüyen depremzedelerden bazıları saygı duruşu sırasında gözyaşlarını tutamadı. Bazıları da ölen yakınlarının resimlerini yanında taşıdı.

Geçen 11 yıla rağmen yaşadıkları acıyı bir an olsun unutmadıklarını söyleyen depremzedeler, megafonlarla kaybettiklerinin adları okunurken, ‘Burada’ diyerek cevap verdi.

DHA