Gündem Acılarını yüklenip gidiyorlar

Acılarını yüklenip gidiyorlar

Paylaş
Acılarını yüklenip gidiyorlar

Elazığ'da 41 kişinin öldüğü depremde evleri yıkılan vatandaşlar, kalıcı konut yapılana kadar çadır yerine konteynır istiyor

Elazığ’da geçen pazartesi meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde 41 kişi hayatını kaybetmiş, 74 kişi de yaralanmıştı. Deprem en çok Kovancılar ilçesine bağlı köylerde can ve mal kaybına neden olmuştu.

Haberin Devamı

Depremzedeler, dondurucu soğukta, Kızılay’ın kurduğu çadırlarda 3. gecelerini geçirdi. Başta Okçular olmak üzere depremin en fazla etkilediği köylerdeki bazı aileler ise tahrip olmuş evlerinden çıkarabildikleri eşyalarını kamyonetlere yükleyip, akrabalarının yanlarına taşınmaya başladı.

'UNUTULDUK' İSYANI

Yaşadıkları acıya rağmen köylerini terk etmek istemeyen depremzedeler ise kalıcı konutlar yapılana kadar çadır yerine konteynırlarda kalmak istediklerini söylüyor. Depremin vurduğu köylerden biri olan Elazığ’ın Palu ilçesine bağlı 45 haneli Köklüce’deki depremzedeler ise ilgisizlikten yakınıyor.

Komşu Kovancılar’a bağlı köylere her türlü yardımın gittiğini, kendilerine ise çadır gönderildiğini anlatan köylüler, “Çadırlar çok yetersiz. Bir çadırda 2 aile barınmaya çalışıyor” diyor.

Haberin Devamı