Gündem Acil'de tecavüz zanlısına tahliye

Acil'de tecavüz zanlısına tahliye

Paylaş
Acil'de tecavüz zanlısına tahliye

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin acilinde kadın hastaya tecavüz ettiği iddiasıyla 1 yıldır tutuklu yargılanıyordu

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi acil servisine gelen kadın hastaya tecavüz ettiği iddiasıyla yaklaşık bir yıldır tutuklu yargılanan hizmetli, yurtdışına çıkış yasağı ve duruşmalara katılma zorunluluğu getirilerek tahliye edildi.

2 DAKİKADA TECAVÜZ OLUR MU?

Antalya’da geçen yıl 11 Ağustosta AÜ Hastanesi Acil Servisine rahatsızlığı nedeniyle bir arkadaşı tarafından getirilen G.T. adlı kadına tuvalette tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan Hayri Güççük’ün Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "cinsel saldırı" suçundan yargılandığı davaya devam edildi. Tutuklu sanık Hayri Güççük ile avukatı Fatih Ertop’un hazır bulunduğu duruşmaya şikayetçi G.T. yine katılmadı.

Duruşmada, G.T’nin olay nedeniyle ruh sağlığının bozulup bozulmadığına yönelik tespit için daha önce Adli Tıp Kurumundan beklenen raporun gelmediği bildirildi.

'BEYANDAN BAŞKA DELİL YOK'



Sanık avukatı Fatih Ertop, daha önceki savunmalarında olduğu gibi, olayda dava konusu cinsel saldırı suçunu kanıtlayacak şikayetçi beyanından başka hiçbir delil bulunmadığını ileri sürerek, geçen yıl Ağustos ayından bu yana tutuklu olan müvekkili Hayri Güççük’ün, adli tıp raporu bekleme sürecinin daha fazla uzama ihtimali nedeniyle de tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Süleyman Teke, verilen kısa aranın ardından ara kararı açıkladı. Teke, mahkeme heyetinin, yurt dışı çıkış yasağı ile duruşmalara katılma zorunluluğu getirerek sanık Hayri Güççük’ün tahliyesine karar verdiğini bildirdi. Başkan Teke, sanığa, tahliye şartlarını hatırlatarak, "Duruşmalara katılmazsan, yeniden tutuklarım" sözleriyle de uyarıda bulundu.

ALKOLLÜ GELMİŞTİ



Duruşma, şikayetçi G.T. hakkındaki adli tıp kurumu raporunun beklenmesi ile çeşitli eksikliklerinin giderilmesi için 2010 Kasım ayına ertelendi.
İstanbul’da yaşayan ve öğretmen olan mağdur G.T. 11 Ağustos 2009’da alkollü geldiği hastanenin acil servisinde kendisini tuvalete götüren hizmetli Hayri Güççük’ün tecavüzüne maruz kaldığını iddia etmiş, gözaltına alınan Güççük, "cinsel saldırı" suçlamasıyla tutuklanmıştı. Antalya’daki duruşmalara katılmayan G.T, İstanbul’da bir mahkemeye talimatla ifadesini vererek sanık hakkındaki suçlamalarını sürdürmüştü.

Geçen duruşma yazılı savunma veren sanık Hayri Güççük, daha önce şikayetçi G.T. ile aralarında yaşandığını söylediği cinsel ilişkiyi reddederek, bu yöndeki ifadelerini, polis merkezindeki polislerin yönlendirmesiyle verdiğini ileri sürmüştü.

AA

3