Gündem Acılı anne haykırdı: 'Çocuğuma otopsi yapmayın'

Acılı anne haykırdı: 'Çocuğuma otopsi yapmayın'

Paylaş
Acılı anne haykırdı: 'Çocuğuma otopsi yapmayın'

Adana'da astım nedeniyle öldüğü iddia edilen zihinsel engelli 5 yaşındaki Miran Süslü'nün annesi ile yakınları, çocuklarına otopsi yapılmaması için morg önünde sinir krizi geçirip gözyaşı döktü

Adana'da Kozan ilçesinde yaşayan Eda (22), Ferhat (23) Süslü çiftinin 5 yıl önce Miran adında doğuştan zihinsel engelli çocukları dünyaya geldi. Aynı zamanda astım hastası olduğu ve beyin hücrelerinin de hızla öldüğü belirtilen Miran Süslü, iddiaya göre dün astım krizi geçirdi. Minik çocuk, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

'ÖLDÜ ZATEN NESİNİ YARACAKLAR?'

Miran Süslü’nün ailesi gözyaşları içinde, otopsinin yapılmasını beklemek ve cenazeyi teslim almak üzere Adana Adli Tıp Kurumu’na geldi. Yasal işlemlerini yaptıran aile, çocuklarına otopsi yapılmaması için feryat etti.

Anne Eda Süslü, “Sakın yarmasınlar. Öldü zaten nesini yaracaklar, her hastalığı belli. Onu yaşatmak için neler çektim” diyerek morg önünde feryat edip gözyaşı döktü. Baba Ferhat Süslü ise çocuğunda hiçbir hastalık bulunmadığını, astım nedeniyle öldüğünü ve otopsi yapılması halinde Adli Tıp Kurumu’nu şikayet edeceğini söyledi.

Ailenin birçok üyesinin sinir krizi geçirmesi üzerine Adli Tıp Kurumu yetkilileri aileyi, otopsi yapılmayacağı konusunda ikna etti. Miran Süslü’nün cenazesi, ailesi tarafından battaniyeye sarılarak konulduğu otomobille defnedilmek üzere Kozan Mezarlığı’na götürüldü.

İHA