Siyaset 'Açılım yasaları yolda'
Paylaş
'Açılım yasaları yolda'

AK Parti'nin önemli isimlerinden Dengir Mir Mehmet Fırat, hükümetin bu ay içinde 'Demokratik Açılım' ile ilgili yasa tasarılarını parlamentoya göndereceğini söyledi

'KARARLIYIZ'

Haberin Devamı

AK Parti Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, hükümetin ‘Demokratik Açılım’ sürecinde kararlı olduğunu belirterek, ocak ayı ortalarında yeni yasa tasarılarının parlamento gündemine geleceğini söyledi.

Kuzey Irak kaynaklı Aknews ajansına konuşan Fırat, Kürt sorununun çözümünde PKK ya da Abdullah Öcalan’ı muhatap almayacaklarını, buna karşın herkesten gelebilecek katkıya açık olduklarını kaydetti.

‘DTP, MHP’LİLEŞTİ’

Fırat’ın açıklamaları özetle şöyle: “Diyarbakır’da o gencin (Polis kurşunuyla öldürüldüğü ileri sürülen üniversite öğrencisi Aydın Erdem) öldürülmesini iyi araştırmak lazım. O tamamen bir provokasyona yönelikti. Ümit ediyorum ki aydınlatılacaktır. O genci öldüren bence polis değil. PKK tasfiye olduğu takdirde bugün milletvekili olan bu arkadaşların (BDP’liler) milletvekili olma imkanı yok. Bugüne kadar kimsenin çözmek istemediği birçok meseleyi masaya döktük. Provokasyonlarla karşılaşacağımızı düşünmüştük. Ama tabii tahmin etmediğimiz bir yer vardı o da DTP’ydi. Ne yazık ki DTP veya devamı olan siyasi parti CHP’yle diyemeyeceğim, MHP’yle aynı çizgiye gelmiştir.

Haberin Devamı