Siyaset 'Açılım Yeşilçam'la bitti'
Paylaş
'Açılım Yeşilçam'la bitti'

CHP lideri Deniz Baykal ağır konuştu: Habur'da hukukun ırzına geçildi. Kürt Açılımı'yla başlandı, Yeşilçam açılışıyla noktalandı

BAŞBAKAN’IN HABERİ YOK MU?’

Haberin Devamı

CHP lideri Deniz Baykal, partisinin Ankara İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, anayasa değişikliği hazırlığı ve ‘Demokratik Açılım’ konusunda hükümeti sert sözlerle eleştirdi. Baykal özetle şu mesajları verdi.

Başbakan, ‘Siyasetçinin yargılanmasına parlamento müsaade etsin’ diyor. Bugün 550 milletvekilinin 608 fezlekesi Meclis’te bekliyor. Bu yargılamanın yapılıp yapılmayacağına TBMM karar veriyor. Başbakan’ın bundan haberi yok mu? Onların döneminde TBMM hiçbir yargılanma kararını almadığı için Başbakan zannediyor ki parlamentoya böyle bir yetki verilmedi.”

‘ASKERİ DÖVMEK İÇİN’

“Başbakan ‘Parti kapatılmasına da Meclis karar versin’ diyor. Aslında diyor ki ‘Siz ciğeri kediye emanet edin. Hem sanık hem de yargıç olacaklar. Meclis’te 2 parti var Anayasa Mahkemesi tarafından mahkum edilmiş. Habur’da hukukun ırzına geçildi.

Haberin Devamı

Hukuka tecavüz eden insanlara mı emanet edeceğiz. Hükümet anayasa değişikliğini kendine göre mahkeme kurmak ve askeri dövmek için istiyor. Kürt Açılımı diye başladılar, iş Yeşilçam (Başbakan’ın Demokratik Açılım’ı sinema ve dizi oyuncularına anlatacağı toplantıyı kastediyor) açılışıyla noktalandı.”