Gündem 'Açılım'ın yüzde 80'i tamamlandı

'Açılım'ın yüzde 80'i tamamlandı

Paylaş
'Açılım'ın yüzde 80'i tamamlandı

Başbakan Erdoğan “İnkar politikalarına son verdik. Tek başına bu bile Demokratik Açılım'ın yüzde 70 yüzde 80'inin başarıyla tamamlanması demek” dedi

Üslup farkı olabilir

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye ile Amerika arasındaki ilişkinin Obama’nın da belirttiği gibi ‘model ortaklık’ dönemine girdiğini belirtti. Erdoğan “Türk-Amerikan ilişkilerine gölge düşürmeye çalışan bazı çevreler bu ilişkinin çok boyutlu yapısını ve derinliğini göz ardı ediyorlar. Açık ve net söylüyorum: Müttefikler arasında zaman zaman yöntem ve üslup farklılıkları olabilir, farklı görüşler ortaya çıkabilir. Kimse bunu bir çekişme, çatışma, karşıtlık ve kopuş olarak lanse etmemelidir” dedi.

Fırsatçılık yapıldı

Konuyu terörle mücadele ve ‘Demokratik Açılım’ sürecine getiren Erdoğan şöyle devam etti: “Şemdinli’de şehit olan 11 Mehmetçiğimiz daha toprağa verilmeden Ankara’dan milletin hissiyatıyla örtüşmeyen açıklamalar yapılmaya başlandı. Hiç yeri ve zamanı değilken erken seçim çağrılarının yapılması, olağanüstü hal ilanının istenmesi, saldırılardan dolayı hükümetin, Milli Birlik ve Kardeşlik sürecinin suçlanması en hafif ifadeyle fırsatçılıktır.”

Haberin Devamı

En önemli adımı attık

“İnkar politikası sorunları çözmüyor, tam tersine daha da büyütüyor. Sorunların çözümüne ilişkin olarak en önemli adımı attık; inkar politikalarına son verdik. Bu vatandaşlarımızın sorunları olduğunu kabul ettik. Tek başına bu bile ‘Demokratik Açılım’ın yüzde 70-80’inin başarıyla tamamlanması anlamına geliyor. Milli Birlik ve Kardeşlik projesiyle en başta bu anlayışın tedavülden kalkmasını sağladık. Ok yaydan fırladı. Süreç elbette ki sancılı olacak. Ben bunu ilk andan itibaren vurguladım. Sizlerden defalarca ‘Sinirleriniz çelik gibi olmalı’ ricasında bulundum.”

‘Habur’dan gelenleri biz mi tutukladık’

Başbakan Erdoğan, yargıyı ‘Demokratik Açılım’a engel olmakla suçladı. Erdoğan, “Olay sadece yasama ve yürütmenin attığı adımlarla bitmiyor. Yargının attığı veya atacağı adımlar da var” dedi.

Erdoğan şunları söyledi: “Açılıma destek veren çevrelerin eleştirilerine bakın; çoğunun yasama ve yürütmeyi ilgilendirmeyen hadiselere dayandığını görüyorsunuz. DTP’yi AK Parti mi kapattı? Biz parti kapatmaya karşı olduğumuzu devamlı söyledik. Ama DTP kendisini kapattırmak için elinden ne geliyorsa yaptı. Habur’dan gelenlerin tutuklanması nedeniyle hükümete yükleniyorlar. Habur’dan gelenleri hükümet mi tutukladı? KCK yargılanmasını hükümet mi yaptı? Belediye başkanlarının tutuklanma şekli yanlış olmuştur. Belediyeleri örgütün arka bahçesi haline getirenlerin, belediye başkanlarını örgüt üyelerinin karşısında hazırola geçirenlerin, halkın imkanlarını illegal oluşumlara harcayanların kabahati yok mu?”

Haberin Devamı