Gündem 'Açılsınlar bakalım'

'Açılsınlar bakalım'

Paylaş
'Açılsınlar bakalım'

Şehit babası Hilmi İnan acı haberi veren askerlere açılım projesini eleştirip “Açılsınlar açılsınlar” diye tepki gösterdi

‘Canım anam vatan için gerekirse şehit düşeriz’

Haberin Devamı

Nusaybin’de şehit düşen Uzman Çavuş Tamer Özdemir’in (34) evli ve 2 çocuk babası olduğu bildirildi. Şehidin acı haberini alan Kars’taki annesi Cahide Özdemir, “Yavrum bana hep şehit olacağını söylüyordu. Kendisine istifa etmesini söyledim. Ama o bana ‘Canım anam gerekirse bu vatan için şehit düşeriz’ derdi. Vatan sağ olsun. Dediği de oldu” diye ağladı.

Eşi İsmet Özdemir’i 3 yıl önce kaybeden Cahide Özdemir, zaman zaman fenalaşınca şehit evinin önünde hazır bekleyen sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi. Şehidin İstasyon Mahallesi’ndeki baba evi Türk bayraklarıyla donatıldı.

15 gün önce gittiği Mardin’de şehit oldu

Nusaybin’deki mayınlı tuzakta şehit düşen Uzman Çavuş Zeki İnan’ın (38) daha önce Ankara’da görev yaptığı ve yaklaşık 15 gün önce Mardin’de görevine başladığı öğrenildi. Şehidin eşi Halime (34), kızları Sedef (15) ve Hilal’in (12) 1 hafta önce Mardin’e gittikleri belirtildi.

Haberin Devamı

Acı haber 16 yıllık uzman çavuş olan Zeki İnan’ın Ordu Karacaömer Köyü’nde oturan ailesini yıktı. 4 çocuk babası olan 56 yaşındaki Hilmi İnan, oğlunun şehit olduğunu haber veren subaylara sarılarak, hükümetin açılım politikasını eleştirdi. Acılı baba “Açılsınlar açılsınlar. İnşallah kendi kanlarıyla açılırlar” diyerek ağladı. Oğlu ile yaklaşık 1.5 ay önce telefonla görüştüklerini söyleyen anne, 54 yaşındaki Fadime İnan (54) ise, sinir krizi geçirdi.

PKK’yla mücadele için tezkere bıraktı

Mardin Nusaybin’de şehit olan Uzman Çavuş Hacı Ahmet Efil’in Kahramanmaraş Andırın’a bağlı Beşbucak Köyü’nde oturan ailesi acı haberle yasa büründü. Meslekte 2 yıllık kıdemi olan şehit Hacı Ahmet Efil’in Şırnak’ta vatani görevini yaptıktan sonra ‘Teskere bırakıp’ uzman çavuşluğu seçtiği bildirildi. Acılı anne Fatma Efil, “Doyamadım yavruma, elleri kırılsın” diye ağıtlar yakarken, baba Yahya Efil, metanetini koruyup, komutanların arasında sessizce oturdu. Şehit haberi üzerine Andırın’da bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Yayla Doğa ve Spor Şenliği’ de iptal edildi.