Siyaset 'Acımla siyaset yapma
Paylaş
'Acımla siyaset yapma

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dün 12 Eylül askeri darbesi sonrası idam edilen gençleri hatırlatıp referandumda 'Evet' oyu istemesi tepki yarattı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dün 12 Eylül askeri darbesi sonrası idam edilen gençleri hatırlatıp referandumda ‘Evet’ oyu istemesine muhalefet ve çeşitli kesimlerden tepki yağdı. Tepkiler şöyle:

Haberin Devamı

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak: 1980-1982 yılları arasında 19 yaşında bir üniversite öğrencisi iken Diyarbakır Cezaevi’nde kaldım. O işkencelerin izi halen vücudumda. Benim acımla kimse siyaset yapmasın.

‘Samimi değil’

İdam edilen Erdal Eren’in ağabeyi Erkan Eren: Başbakan’ı samimi bulmadım. Referanduma yönelik bir konuşma. Referandumun asıl amacının da darbecilerden hesap sormak olduğuna inanmıyorum. Ben ‘Hayır’ demeyi düşünüyorum.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı: Referandumda zorda olduğunu gördüğü için ağlıyor. Asıl 12 Eylül gecesi ağlayacak.

‘Bu kadarına pes’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici: Makyavel (Bir amaç uğruna yapılan her şey doğrudur düşüncesinin kurucusu) mezarından çıksa, ‘Beni bile geçti’ der önünü ilikleyip saygı duruşunda bulunur. Münafıklığın böylesi olmaz. Pes ki ne pes.

Haberin Devamı

12 Eylül’de idam cezası alan, asılmak için sıra beklerken darağacından kurtulan MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya: Başbakan’ın istismarının yarattığı acı, çektiğimiz tüm işkencelerden daha büyük.

Ankara 78’liler Derneği Başkanı Hüseyin Esentürk: Devrimcileri siyasi malzeme olarak kullanmak hiç kimsenin haddi değildir.