Gündem Acısıyla tatlısıyla bayram

Acısıyla tatlısıyla bayram

Paylaş
Acısıyla tatlısıyla bayram

Dün Ramazan Bayramı'nın ilk günüydü. Bayram harçlıklarını alan çocuklar lunarparklara koştu. Mezarlıklara akın eden şehit yakınları sevdikleriyle bayramlaştı. Karadeniz'de sel felaketinde hayatını kaybedenlerin yakınları bayrama buruk girerken, sahil beldelerinde ise güzel havanın tadını çıkarmak isteyenler denize koştu. Acısı tatlısıyla bir bayram daha işte böyle geçti

Bitmeyen hüzün

Haberin Devamı

Şehit yakınları Ramazan Bayramı’nın ilk günü mezarlıkları ziyaret ederek dualar okudu. Duygusal anların yaşandığı şehitliklere sabahın erken saatlerinde gelen aileler oğullarının mezarlarını suladı, çiçekler koydu ve dua etti. Şehitlikte görevli askerler, “Oğlun geldi” diyerek bir şehit annesine sarılıp elini öptü. Duygulanan şehit annesi, gözyaşlarını tutamadı.

İzmir’de çifte bayram

İzmirliler, hem Ramazan Bayramı’nın 1’inci gününü hem de kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 88’inci yıldönümünü bir arada çoşkuyla kutladı. İzmir Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene 7’den 70’e İzmirliler katıldı. Bayramın 1’inci günü olmasına rağmen düzenlenen törene katılımın yüksek oluşu dikkat çekti.(Turaç TOP- Turan GÜLTEKİN/DHA)

Haberin Devamı

Bayramda deniz keyfi

Bayramı tatil beldelerinde geçiren vatandaşlar güneşli ve sıcak havanın keyfini denize girerek çıkardı. Tatilciler 11 Eylül’de şehirlerine dönerek referandumda oylarını kullanacaklarını belirtti. (Yaşar ANTER/DHA)

Selden geriye kalan

Rize’de 26 Ağutos’ta meydana gelen sel felaketinde 13 kişi hayatını kaybetmiş 1 kişi de kaybolmuştu. Gündoğdu Beldesi’nde kaybolan 75 yaşındaki Havva Kopuz’un yakınları Ramazan Bayramı’na buruk girdi. Vatandaşlar “Çok gelen oldu ama bakıp gitti” diyerek henüz yardım yapılmamasından yakındı. (Muhammet KAÇAR/DHA)