Gündem Acıya karşı omuz omuza

Acıya karşı omuz omuza

Paylaş
Acıya karşı omuz omuza

Onbaşı Hüseyin Köksal operasyona çıkmadan ailesini aradı. Babasına önce çok sevdiği kardeşi İbrahim'i sordu ve...

5.5 aylık askerdi

Haberin Devamı

Hain saldırıda şehit düşen 11 askerimizden biri Ankara’dan Hüseyin Köksal’dı (21). Keçiören’de iki odalı bir gecekonduda annesi, babası ve küçük kardeşi ile yaşıyordu. Askere gitmeden önce ailesine destek olmak için nerede iş bulursa orada çalışıyordu.

Onbaşı Hüseyin’in tezkeresine 5.5 ay kalmıştı. Kanlı saldırıdan bir gün önce ailesini arayıp kandillerini kutladı. Ertesi gün Köksal Ailesi’nin gecekondusundan ağıtlar yükseldi. Şehit asker dün Kocatepe Camii’ndeki törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cumhurbaşkanı törendeydi

Törene Cumhurbaşkanı Gül’ün yanısıra MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi katıldı. Şehit’in cenazesi tören sonrası Cebeci Şehitliği’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şehit askerin annesi, babası ve 16 yaşındaki kardeşi İbrahim acıdan bitkin düşmüştü. Baba Nurettin Köksal herşeye rağmen tören boyunca dimdik durdu. Eşi Emine’nin elini bırakmadı. Anne mine,oğlu İbrahim’in elini sıkı sıkı tuttu. Baba sürekli “Dik duracağız. Düşmanı sevindirmeyeceğiz” diye ailesine moral verdi. Köksal Ailesi yaşadıkları büyük acıya el ele verip dayanmaya çalıştı.

‘YİĞİT OĞLUM EVİNE BÖYLE Mİ GELECEKTİN?’

Hakkari Şemdinli’de görev yapan Piyade Çavuş Yusuf Pazar, operasyona gitmeden babasını aradı. Yusuf Pazar babasına “Beni merak etme iyiyim. Operasyona gidiyoruz, pazartesi döneriz” demişti. Yusuf bu konuşmadan 1 gün sonra şehit düştü. Şehit asker dün Ankara Kazan’daki babaevine 300 araçlık konvoy eşliğinde getirildi. Mahalledeki tüm evlerde Türk bayrağı asılmıştı.

Şehit askerin annesi Nurdan Pazar törende oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanıp, “Yavrum, sen böyle mi evine gelecektin. Yiğidimin boyuna bak, nasıl da yiğitti. Anan kurban olsun sana” diyerek gözyaşı döktü. Baba Yaşar Pazar, oğlunun cenaze namazını oturarak kılabildi. Yusuf Pazar’ın cenazesi Kazan Asri Mezarlığı’nda yaptırılan şehitliğe ilk şehit olarak defnedildi.

‘EN BÜYÜK ACININ GÜNÜ’

Hakkari Şemdinli’de teröristlerin saldırısında şehit düşen er 21 yaşındaki Mehmet Ali Tosun’un Aydın’da yaşayan babası Abdullah Tosun’un sözleri yürek yaktı: “Ben de oğlumla Babalar Günü’nde konuşmak isterdim. Yavrumun sesini duymak isterdim. Bu acı öyle büyük ki; kimseler yaşamasın. Babalar Günü artık benim için acıların en büyüğünün günü.”

Haberin Devamı

Şehit yakınlarından bazıları cenaze törenlerinin naaşların teslim edilmemesi nedeniyle bugüne kalmasına “Koskoca Türkiye’nin bu çocukları bize getirecek bir tane mi uçağı var?” diye tepki gösterdi. Şehit Mehmet Ali Tosun bugün Aydın Tepecik Beldesi Mezarlığı’nda toprağa verilecek.