Gündem Açlık grevinde 24 saat doldu

Açlık grevinde 24 saat doldu

Paylaş
Açlık grevinde 24 saat doldu

Açlık grevinde 24 saat doldu

Tekel işçileri, bir süredir yaptıkları oturma eyleminin ardından dün başladıkları "açlık grevi"nde 24 saati tamamladı. İş yerleri kapatılan Tekel işçilerinin, özlük haklarını koruyarak başka kamu kurumlarına geçme talebiyle gerçekleştirdikleri eylem 37. gününde sürüyor.

Haberin Devamı

Tekgıda-İş Sendikası yöneticilerinin dün başlatılan "açlık grevi"nde sayıyı 100 ile sınırladıklarını açıklamalarına karşın, eyleme kendi istekleriyle 40 işçi daha katıldı.

Sendika yetkilileri, açlık grevine katılanlardan ikisinin, eylemi "ölüm orucu" şeklinde sürdürmek istediğini, bunlardan birinin ikna edildiğini, diğer kişinin su da içmeyerek, "ölüm orucu"na başladığını belirttiler. Sağlık sorunuyla karşılaşılması ihtimaline karşı Türk-İş Genel Merkezi çevresinde ambulanslar bekletiliyor.

Yetkililer, "açlık grevi" yapan işçilerde tansiyon sorunlarının görülmeye başladığını, görevli doktorların düzenli olarak, "açlık grevi" yapanları kontrol ettiğini belirtti. "Açlık grevi"nin sürdürüldüğü salona, hijyen koşulları dikkate alınarak, sağlık görevlileri ve refakatçiler dışında kimse alınmazken, gazetecilere günde 2 kez yarımşar saat görüntü alma izni veriliyor.

Haberin Devamı

Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, işçileri ziyaretinde, sağlık görevlilerinden bilgi aldı. "Açlık grevi" yapan arkadaşlarını ziyaret eden bir grup işçinin de göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü. Bu arada, bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri işçilere yiyecek ve battaniye yardımı yapıyor.

Açlık grevinde 24 saat doldu

RAHŞAN ECEVİT’TEN DESTEK ZİYARET

Öte yandan eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi ve Demokratik Sol Halk Partisi Genel Başkanı Rahşan Ecevit işçilere destek ziyaretinde bulundu. İşçilerin haklı mücadelelerine destek olmak istediğini dile getiren Ecevit, bu akşam geç saatlere kadar işçilerin yanında kalacağını söyledi. Ecevit, "Çok utanıyorum. Şundan dolayı utanıyorum, devlet babalığını yapamıyor" dedi. Gün boyunca çeşitli sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve sendikalardan da işçilere destek ziyaretlerinde bulunuldu.