Ekonomi Actros Aksaray'a geldi

Actros Aksaray'a geldi

Paylaş
Actros Aksaray'a geldi

Mercedes-Benz kamyonlarının amiral gemisi Actros, artık Aksaray Kamyon Fabrikası'nda da üretilecek

Mercedes-Benz Türk, Aksaray Kamyon Fabrikası’nda Actros modelini üretecek. Atego ve Axor modellerinin yanı sıra Mercedes-Benz kamyonlarının premium kategorisi olan Actros’un da ürün gamına eklenmesiyle Aksaray Fabrikası, dünya çapındaki Mercedes-Benz kamyon üretim ağında önemini daha da artırıyor.

Haberin Devamı

Aralık 2010’da başlayacak olan Actros üretimi ile birlikte Mercedes-Benz Türk, motor gücü 160 HP ile 600 HP arasında değişen geniş bir ürün yelpazesini Aksaray’dan dünyaya sunacak.

PAZARDAKİ KONUMU GÜÇLENECEK

Almanya merkezli Mercedes-Benz Türk A.Ş Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, Actros’un üretiminin Aksaray’da gerçekleştirilmesi ile ürün gamını mükemmel hale getirdiğini belirtti.

“Bu karar, Türkiye’ye olan tam güveni ve Türkiye pazarına verilen stratejik önemi bir kez daha vurguluyor” diyen Kurz şöyle konuştu: “Actros’un Aksaray’da üretilmesi, pazardaki konumumuzu güçlendirirken aynı zamanda Türkiye otomotiv sektörü gelişimine de önemli katkılarda bulunacak."

İHRACAT HEDEFİ ORTADOĞU

Haberin Devamı

Yarış Pürsün, önümüzdeki yıl ihracat potansiyelinin de artacağına dikkat çekerek, “Dünyanın en iyi kamyonu Aksaray’da üretilecek. Bunun devamı var ve gelecek” dedi. Mercedes-Benz’in Aksaray’da üreteceği Actros, Avrupa’da 3 kez yılın kamyonu seçildi.

Aksaray’da yılda 1000 ünitelik bir üretim gerçekleştireceklerini söyleyen Mercedes-Benz Türk Kamyon Üretiminden Sorumlu Teknik Direktörü Gerald Jank, ilk olarak Türkiye’nin komşu ülkelerine ve Ortadoğu pazarına ihracat hedeflediklerini kaydetti.

YÜZDE 35 PAZAR PAYIYLA

1’inci Mercedes-Benz Kamyon Grubu Avrupa Üretim Ağı Direktörü Yarış Pürsün, Actros’un Aksaray’da üretilmesi konusunda Mercedes-Benz’in Avrupa’daki iki önemli kamyon üretim tesisi olan Wörth ve Aksaray Fabrikaları için kapasite açısından büyük esneklik sağlayacağını söyledi.

Actros’un Türkiye’de üretilmesini fabrika tarihinde bir dönüm noktası olarak nitelendiren Pürsün, “Türkiye’de yüzde 35’e varan pazar payıyla 1’inci sırasındayız. 2’nci sıradakilerin payları yüzde 12’yi geçemiyor” diye konuştu.