Av. Hakan TOKBAŞ Acunkent mağdurları
HABERİ PAYLAŞ

Acunkent mağdurları

Haberin Devamı

Acunkent Mağdurları Derneği adı altında örgütlenmiş, yüzlerce mağdur kişi…

Kasım 2012 tarihinde bitirilmesi inancı ve güveni ile yatırdıkları paralarını birilerine kaptıran talihsiz insanlar…

Projenin yüzde 90’ı bitmiş aslında ama içeride oturulabilecek bir vaziyet yok. Ayrıca proje tamamlanmadığı için henüz iskanı da mevcut değil.

Aradan tam 5 yıl geçmiş ve fakat mağduriyetleri hala devam ediyor. Kendi deyişleriyle, kime gittilerse kapılar yüzlerine kapanmış! Kimse dertlerine bir çare bulmamış!

Hatta zaman geçtikçe, mağduriyetleri katlanarak artmış, çünkü bu durumu fırsat bilen bazı leş yiyiciler tarafından da dolandırılmaya çalışılmışlar.

Günahlarını almak istemem ama iddia odur ki; önceki inşaat şirketi ile anlaşmalı bazı müteahhitler de projeyi biz tamamlarız; ancak tamamlama bedeli olarak şu kadar isteriz diyerek fahiş bir bedel daha istemeye kalkmışlar.

Arka tarafta ise, bir diğer iddia: Mevcut malların kaçırılması, iletişimin kesilmesi, göstermelik hacizler ve muvazaalı satış işlemleri…

İşin enteresan tarafı, yüzlerce mağdur o kadar çaresiz kalmışlar ve güven duygularını yitirmişler ki; henüz tapularını almak için dava dahi açmamışlar. Üzerlerinde tedbir olmayan tapuların durumlarını ise net bir şekilde bilen, tarif edebilen kimse yok. Üzerlerinde sahte hacizler, bu sahte hacizler yolu ile icra satışından diğer takyidatlardan temizlenmiş şekilde alışlar ve bir sonrakine satışlar falan…

Bilgi kirliliğine maruz kalıp, “tapuların üzerinde haciz var, ipotek var, alsan ne olacak?” saçmalıklarına kanmışlar!

Belli ki adam akıllı bir yol göstericileri de yardım edenleri de olmamış!

Ne kadar kolay değil mi artık hukukla bu kadar basit oynamak? Binlerce insanın bütün birikmişini, çocuklarının geleceğini hiç etmek!

Belki dolandırıcılık suçlamasına dahi maruz kalmadan yapılan, gündelik gayrimenkul stratejileri artık bunlar!

Yazık, çok yazık! Hukuki olarak mücadele bitti mi? Elbette hayır! Bu ülkenin hala hâkimleri var, savcıları var! Adalete olan güven sarsılsa da yok olmuş değil! Duyurmak ve göstermek ise mağdurların elinde.

Bundan sonraki birkaç yazımı da Acunkent Mağdurlarına ayıracağım. Bir nebze yardımcı olabilirsem ne mutlu bana!









Sıradaki haber yükleniyor...
holder