Ferhan Kaya Poroy Ada hayatı
HABERİ PAYLAŞ

Hep derdim ki; bebek bakmak zor. Aslında hala aynı fikirdeyim. Ne istediğini net olarak anlayamadığınız yavrunuz ağlarken aklınızda dolaşan “Acaba aç mı?”, “Altı mı kirli?”, “Gazı mı var?”, “Susadı mı?”,”Uykusu mu geldi?”, “Üşüdü mü?” sorularıyla ve hepsine çözüm bulmaya yönelik deneme-yanılmalarla geçen bir zaman bebeklik dönemi.

Oysa biraz dillenince hem tatlıdan bir sohbet hem de derdini anlatmaya başlıyor ya, şahane bir dönem bence. Ama biraz daha büyüyüp dili pabuç kadar uzayınca, bir de size bağımlı olmaktan çıkıp kendi başına hareket etmeye başlayınca, biraz daha zorlu bir sürece giriyorsunuz.

Haberin Devamı

Zevklerinin nasıl değişip geliştiğine, nasıl çiçek gibi açıldığına, yüzünü güneşe dönen günebakanlar gibi yönünü eğlenceye ve arkadaşlara nasıl çevirdiğine tanık oluyorsunuz. Durum böyle olunca aslında son derece de tatlı olan eski hayat, bir anda onlara sıkıcı gelmeye başlıyor.

Mesela çocukluklarından beri hayran oldukları, ‘okul kapansa da gitsek’ diye can attıkları, okulun açılmasından bir gün önce zorla ve hüzünle ayrıldıkları Büyükada artık dar gelmeye başladı bizim gençlere. Ve bitmek bilmeyen “Neden Bodrum değil?”, “Ama orası daha eğlenceli”, “Ama ama...” söylenmeleri başladı. Gerçekler Büyükada, ama hayaller Bodrum. Öyle 2-3 günlük olsa çözüm üretmek kolay tabii.

Ne var ki hedefler büyük; aylık planlar var kafalarda. Önce ikna etmeye çalışırken onları, durup düşündüm. Bizim çocukluğumuzda da öyleydi.

Bebeklikten 17’ye kadar ada hayranısındır, sonra birden geceleri İstanbul’da ya da başka yazlık yerlerde olmak istersin. Üniversite sona doğru arkadaşları toplayıp adadaki eve gidersin eğlenmeye... Aile adadaysa İstanbul’daki, onlar İstanbul’daysa adadaki eve geçersin.

Taaaa ki evlenip çoluk çocuğa karışana kadar. O zaman ada yine devleşir gözünde.

O mutlu çocukluğunu çocuğuna da yaşatmak için adaya bağlanırsın tekrar. Onun için diyorum ki; bunlar da geçecek. Tek kalıcı olan; adadaki sakin, masum, bir o kadar da eğlenceli hayat, dostluklar ve yaşanmışlıklar... Ve dünyanın neresine gidersen git, yaz geldiğinde aklına ilk gelen, ada olacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder