Gündem Adadaki ağaçlara yüzerek su taşıyor

Adadaki ağaçlara yüzerek su taşıyor

Paylaş
Adadaki ağaçlara yüzerek su taşıyor

Adadaki ağaçlara yüzerek su taşıyor

İzmirli Psikiyatrist ve çevre gönüllüsü Dr. Hüsnü Uçar, İzmir’in Karaburun ilçesine 1 mil mesafedeki Küçük Ada’daki ağaçları yaşatmak için adaya bidonlarla yüzerek su taşıyor.

Haberin Devamı

Uçar, Karaburun’un dört adasından biri olan Küçük Ada’da su bulunmadığını, buradaki bitki örtüsünün korunması, genişlemesi için çaba gösterdiğini söyledi.

Hüsnü Uçar, her hafta sonu "Mersinaki" isimli teknesiyle adaya gittiğini, teknenin yanaşması mümkün olmayan bölümünde beline bağladığı 10 litrelik 6-7 plastik su dolu bidon ile yüzerek adaya çıktığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Kış aylarında buraya palmiye, tropikal iklimlerde yetişen Yuka ve az su isteyen kaktüs diktim. Adada doğal yolla yetişen ağaçlar da bulunuyor. Özellikle yaz aylarında yağmur yağmadığı için buradaki ağaçları taşıma suyla ayakta tutmaya çalışıyorum. Doğa için herkesin bir şeyler yapabileceğine inanıyorum. Suyun gittiği her yer güzelleşiyor, hayat buluyor. Karaburun’u seven kişiler olarak buranın boş ve çorak bir ada değil, cennet olmasını istiyoruz. Yetkililerden gerekli izinleri aldıktan sonra adaya hortum döşemeyi planlıyoruz. Gönüllü arkadaşlarımızla bu projeyi hayata geçirdikten sonra belediyeden su isteyeceğiz. Burada oluşturulacak yalaklar sayesinde kuşların da adada çoğalacağını biliyoruz. Hafta sonlarında 2-3 saatlik çalışmayla bunları yaşattım. Bir yıl sonra kendi kendilerine yeter hale gelecekler. O zamana kadar su taşımayı sürdüreceğim."

Haberin Devamı

Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa ise, ilçenin doğasını korumaya özen gösterdiklerini belirterek, "Ekolojimizi, doğamızı, çevremizi korumak adına gerçekleştirilen tüm girişimleri sonuna kadar destekleriz. Bu konuda çeşitli girişimlerimiz ve etkinliklerimiz var" dedi.