Gündem Adalet Ağaoğlu'nun eşi Halim Ağaoğlu vefat etti! Kendi ilanını verdi

Adalet Ağaoğlu'nun eşi Halim Ağaoğlu vefat etti! Kendi ilanını verdi

Paylaş
Adalet Ağaoğlu'nun eşi Halim Ağaoğlu vefat etti! Kendi ilanını verdi

Adalet Ağaoğlu’nun 64 yıllık eşi Halim Ağaoğlu hayatını kaybetti. Halim Ağaoğlu'nun, vefatından önce hazırladığı ölüm ilanı bugün gazetede yayınlandı. Ağaoğlu (92) Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı

Yazar Adalet Ağaoğlu’nun 64 yıllık eşi Halim Ağaoğlu hayatını kaybetti. 92 yaşındaki Halim Ağaoğlu, uzun yıllar devletin önemli kademelerinde mühendis olarak görev aldı.

Haberin Devamı

VEFATINDAN ÖNCE ÖLÜM İLANI HAZIRLADI

Halim Ağaoğlu, vefatından önce bir ölüm ilanı hazırladı. Ağaoğlu, ilanını, “Ankara’da bir Cebeci Asri Mezarlığı’nda beni toprağa verecekler. ” ‘Allah rahmet eylesin’ diyeceklere şimdiden eyvallah” dedi.

İşte o ilan:

22 1926'da İzmir Karşıyaka'da, ATATÜRK'ün Annesinin avlusunda mezarı bulunan OSMANPAŞA CAMİSİ'ne bakan sokağın II nolu sarı balkonlu evinde dünyaya gelmişim.

Babam "Sinemacı NAFİ AĞAOĞLU"

Annem Ankara'nın ilk avukatlarından "Av. MÜJGAN AĞAOĞLU"

Kız kardeşim Gönül SÜMER,

Kayınpederim Nallıhan'lı Tüccar Hafız Mustafa Sümer

Kayınpederim AYHAN SÜMER Ankara'nın en tanınmış kişilerinden.

15 Aralık 1954'de Ankara'da Büyük Aşkım, Türk Edebiyatının en önemli yazarlarından ADALET AĞAOĞLU ile evlendim. 64 yıllık Eşim benim en büyük gururum oldu.

Haberin Devamı

Mesleğim İnşaat Mühendisliği. Ankara Gazi Lisesi'nde ERDAL İNÖNÜ, İstanbul Yüksek Mühendis Mektebi'nde SÜLEYMAN DEMİREL sınıf arkadaşlarımdı.

Ruhları Şad olsun.

1965-1968 yıllarında Karayolları'nda Genel Müdür Muavini ilken İstanbul Boğaziçi Köprüsünün yapım aşamasında zaman ve hazırlık eksiklikleri nedeni ile karşı çıktığım için görevden alındım. Ancak 1985'de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü İnşaatının Türk - Japon ve İtalyan Firmalarından oluşan Konsorsiyumun Genel Sekreterliğine atandım.

Ankara'da Cebeci Asri Mezarlığı'nda beni toprağa verecekler.

"Alah Rahmet Eylesin" diyeceklere

şimdiden

"Eyvallah"

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Ölümünden bir yıl önce ‘Ben Öldüm’ başlığıyla kendi ölüm ilanını hazırlayan Yazar Adalet Ağaoğlu’nun eşi yüksek mühendis Halim Ağaoğlu (92) Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı.

Ünlü yazar Adalet Ağaoğlu’nun eşi yüksek mühendis Halim Ağaoğlu, ölümünden önce kendi ölüm ilanını hazırlayarak gazetelere bu ilanın verilmesini vasiyet etti. Ağaoğlu’nun kayın biraderi Ayhan Sümer ise gazetelere bu ilanı verdi. Ağaoğlu’nun ‘Ben öldüm’ başlığı altındaki ölüm ilanı bugün sosyal medyada binlerce kişi tarafından okunarak paylaşıldı.

Halim Ağaoğlu’nun cenaze namazı Ankara Kocatepe Camisinde öğle namazının ardından kılındı. Buradan son yolculuğuna uğurlanan Ağaoğlu’nun cenaze törenine AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ve Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Haluk Koç’un yanı sıra ailesi, sevenleri ve sanatçılar katıldı. Halim Ağaoğlu’nun eşi Adalet Ağaoğlu ise rahatsızlığından dolayı cenaze törenine katılamadı. Ağaoğlu, Cebeci Asri Mezarlığına defnedildi.

Haberin Devamı