Siyaset Adalet Bakanı Abdülhamit Gül: Herkes en dürüst şekilde oyunu kullanmalı
Paylaş
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül: Herkes en dürüst şekilde oyunu kullanmalı

Adalet Bakanı Gül, vatandaşları seçim yasaklarını uyma konusunda çağrıda bulunarak,"Bu konuda da bir müeyyideyle karşılaşırlar, demokraside herkes en dürüst şekilde oyunu kullanmalıdır." dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bir kişinin iki kez oy kullandığı iddiasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ifadeler aldı, gerekli soruşturmalar, yazışmalar yapıldıktan sonra kamuoyuna açıklama yapıldı ve ilgili kişinin serbest bırakılmasına karar verildi. İlk bulgulara göre aslında iki farklı kişinin olduğu ve iki farklı kişinin de farklı tarihlerde kullandığı, esasen de mükerrer oyun kullanılmadığı yönünde bir tespite ulaşıldı." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Bakan Gül, seçim yasaklarına uymamanın çok ağır cezaları olduğunu belirterek, şunları söyled:

"Vatandaşlarımızı da seçim yasaklarına, seçim suçlarına karşı asla tevessül etmemeleri konusunda uyarıyorum. Bu konuda da bir müeyyideyle karşılaşırlar, demokraside herkes en dürüst şekilde oyunu kullanmalıdır."

"15 TEMMUZ'A 'DARBE' DİYEMEYEN BİR ANAMUHALEFET VAR"

Muhalefeti eleştiren Gül, "Hala 15 Temmuz'a darbe diyemeyen bir ana muhalefet var." diye konuştu.

"BİZİM İÇİN ASLOLAN OLAĞAN YÖNETİM"

Adalet Bakanı Gül, OHAL ile ilgili, "Bizim için aslolan olağan yönetimdir, olağanüstü yönetim dönemleri değil ama burada bir zaruret olmuştur. AK Parti bunu bir tercihten dolayı yapmamıştır zaruret olduğu için yapmıştır." ifadesini kullandı.

"HDP'Lİ VEKİLLER OY ALINCAYA KADAR DEMOKRAT"

Bakan Gül, terörist başı Murat Karayılan'ın "HDP'ye oy verin" çağrısına ilişkin, "Bunda şaşılacak bir şey yok. HDP'li vekiller oy alıncaya kadar demokrat, oy aldıktan sonra sırtını terör örgütüne dayadığını söyleyen bir siyaset anlayışına sahip" dedi.

Haberin Devamı