Gündem Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek görevinden ayrıldı

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek görevinden ayrıldı

Paylaş
Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek görevinden ayrıldı

Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunan Kenan İpek, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından görevden alındığı iddia edilmişti ancak Bakan Abdülhamit Gül bu iddiayı yalanlayarak 'kendi isteğiyle ayrıldı' dedi

1 Ocak 2014'den beri Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunan Kenan İpek'in Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından görevden alındığı iddia edilmişti. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek kendi isteğiyle ayrıldı" dedi.

ÖNEMLİ BİR BÜROKRATIN ADI GEÇİYOR


Kenan İpek, 62. ve 63. Hükümet dönemlerinde Adalet Bakanlığı görevlerinde bulundu. Kenan İpek'in bürokraside başka bir göreve atanabileceği de ifade ediliyor. Kenan İpek'in yerine yargı teşkilatında önemli bir bürokratın adı geçiyor.

KATLİAM SONRASI GÜLÜMSEMESİYLE ÇOK TARTIŞILMIŞTI


Kenan İpek, Adalet Bakanı görevini üstlendiği dönemde Ankara'da 109 kişinin öldüğü katliam sonrası yapılan basın açıklamasındaki gülümsemesiyle çok konuşulmuştu. Kenan İpek daha sonra bu olayla ilgili olarak, "İstifa sorusuna verilen refleks" cevabını vermişti.